Intervju

Skribent

Mats Karlsson

24 augusti 2013 | 22:01

Malin Buska: "Jag tränade MMA inför rollen"

Skådespelaren tog fram sin tuffa sida för rollen som Natalie i "Snabba Cash - Livet deluxe".

Malin Buska långfilmsdebuterade med Björn Runges "Happy End" 2011 och är nu bioaktuell med "Snabba Cash - Livet deluxe", den sista filmen i serien. Här spelar Buska Natalie Krajnic, dotter till Radovan, maffiafamiljens överhuvud.

Malin Buska berättar för MovieZine om de våldsamma scenerna, hur hon skulle vilja ändra på karaktären i filmen samt hur hon har förberett sig för att axla rollen som drottning Kristina i "Kristina of Sweden", som Greta Garbo gestaltade 1933.

Du är med om en del ganska våldsamma scener. Hur är stämningen när man snart ska filma något blodigt?

 - Det finns en koncentration under den tiden. Jag preparerade mig med att träna MMA och ville göra alla scener själv. Istället för att torrslåss, så får man ta i och känna sig för. Då kan det hända saker som att tappa tumnageln och få hjärnskakning. Men vi hade läkare på plats, så vi kunde köra vidare. Det är sådant man får ta när man gör sådana scener.

Vilken är din personliga favorit i trilogin?

- Jag föredrar nog faktiskt trean. Här är det en kombination av action och människans futtighet och relationer. Den kan nog trycka till en ganska stor massa. Sedan är det trevligt att det kommer in en kvinnlig karaktär i den världen, som tar lite plats och som inte bara är ett litet smycke.

Hade du hoppat på om det hade blivit en fjärde film?

- Absolut. Det hade varit väldigt intressant att se vart min karaktär Natalie hade gått. Det är det som är intressant med Natalie, hon försöker hålla ett avstånd, men till slut dras hon in.

Hade du läst boken "Livet deluxe"?

- Jag hade faktiskt inte läst boken innan. Filmen har självklart influenser från boken, men är ändå något annat. Jag tänkte att jag skulle fånga Natalie från boken, men också göra något eget.

Hade du vilja ändra ännu mer på Natalie från boken, om du hade fått chansen?

- Det fanns faktiskt scener som var ganska brutala, det var nästan lite Kill Bill-sparkar. Fast någonstans måste man gallra. Filmen var först fyra timmar och sedan ska man klippa ner den till två. Men det hade varit roligt om det hade funnits kvar, för det är inget man ser i svensk film.

Du ska göra som Greta Garbo och spela drottning Kristina - hur har du förberett dig?

- Ja, jag vet att hon gjorde det. När jag var i Rom hade de tagit mycket fasta på det: "Buska - the new Garbo". Men det är så utomlands, här hemma i Stockholm händer ingenting. Jag ska sätta igång med min research i september. Jag kan inte köra på Garbos grej, jag kan bara försöka hitta min Kristina och försöka lära känna henne. Jag hittar ny information om henne hela tiden, man slutar aldrig att bli förvånad.

"Snabba Cash - Livet deluxe" får biopremiär 30 augusti.

| 24 augusti 2013 22:01 |