Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

22 april 2022 | 19:00

Kaley Cuoco: "Jag spelar fem olika versioner av min karaktär"

MovieZine snackar med "The Big Bang Theory"-skådespelerskan om fortsättningen av hennes mörka komediserie "The Flight Attendant".
De flesta känner nog fortfarande mest igen Kaley Cuoco från tiden som en av sitcom-världens bäst betalda skådespelare i USA, efter hennes tolv säsonger som Penny i populära "The Big Bang Theory". Men efter att den populära serien plötsligt lades ned, så har hon utan tvekan landat på fötterna, som producenten bakom den mörka komediserien "The Flight Attendant" och den tecknade DC Comics-serien "Harley Quinn".
 
Hon spelar dessutom huvudrollen i båda serierna och knep två Emmynomineringar efter den första säsongen av "The Flight Attendant", i vilken hon spelar en alkoholiserad flygvärdinna - som är lika bra på att falla rakt in i mysterier och konspirationer som hon är på att lyckas ta sig ut ur de farliga situationerna helskinnad igen.
 
Senast vi snackade med varandra var någon vecka innan premiären av den första "The Flight Attendant"-säsongen och då visste ni inte om ni skulle få komma tillbaka med en fortsättning eller inte. Men här sitter vi nu! 
 
- Haha! Ja, här är vi!
 

"Den andra säsongen är typ hundra gånger större"

 
Kaley Cuoco som två olika Cassie-versioner i den andra säsongen av "The Flight Attendant".  
 
Den här gången har ni avsevärt större förväntningar på er, med tanke på att ni redan byggt upp en fanskara under den första säsongen. Med det i åtanke, vad hoppas du kunna leverera under den här säsongen som vi inte fick se under den första vändan?
 
- Ja, alltså mina nerver är definitivt tio gånger mer spända än vad de var inför den första säsongen. Jag var verkligen nöjd med den första säsongen och det tog väldigt mycket av mig för att komma till en punkt där jag kände att vi faktiskt borde göra en fortsättning. För den första säsongen blev så bra att det ibland nästan kan vara bättre att lämna något som är bra och gå vidare till något helt annat. 
 
- Den andra säsongen är typ hundra gånger större, vi gjorde så många helgalna saker... vi stack iväg till Island, Berlin och jag spelar fem olika versionen av min karaktär Cassie. Det är väldigt många olika saker som händer under den här säsongen, som är större och mer ambitiösa än under den första vändan. 
 
 
Large dcc2ec16bd09a672ad3495212901122b 2367862 5948872 6000x4000 large
Kaley Cuoco som Cassie i den andra säsongen av "The Flight Attendant". 
 
- Jag hoppas verkligen att folk kommer att gilla fortsättningen lika mycket som man omfamnade den första säsongen, men jag är helt klart nervös. Vi tog allt i en lite annan riktning den här gången, bland annat med tanke på att vi inte hade någon bok som grund för den här säsongen. Så den här vändan är våra egna originalberättelser som vi spinner vidare på. 
 
- Under den första säsongen så tror jag att det var viktigt att få med publiken på Cassies sida, så hon tillåts fatta dåliga och ogenomtänkta beslut men att folk fortfarande tycker om att heja på henne. "Kom igen, få ordning på ditt liv!". Och det är samma sak där även nu under den andra säsongen. Hon har visserligen vänt blad och försöker leva ett liv som nykter alkoholist, men vi får tidigt veta att det inte riktigt fungerar så bra som hon hoppats för henne. 
 

"Vi måste komma ihåg att vi är en komediserie när det väl kommer till kritan"

 
Large dcc2ec16bd09a672ad3495212901122b 2367862 5948878 6000x4000 large
Cassie tillsammans med sin kontaktperson hos CIA.
 
Jag har sett de sex första avsnitten ur säsongen och älskade verkligen det femte och sjätte avsnittet. Nu vill jag givetvis inte spoila något, men jag undrar lite hur ni tänker kring den här balansgången ni går mellan att vara både en komediserie och en serie som tar upp väldigt mörka och dramatiska teman. Hur brukar ni tänka där?
 
- Det är en fråga vi konstant ställer oss själva. Det var nästan en galen känsla när vi spelade in vissa av scenerna och jag kände att nu kör vi en tagning där jag gör det som om jag vore Lucille Ball. Med fullt ös, på gränsen till överspel. För att i nästa tagning göra den gråtandes. För vi visste aldrig riktigt vad vi skulle behöva i slutändan, eftersom det är ett sånt stort pussel att lägga. Särskilt med tanke på att vår "ton" i serien var ganska unik från början, samtidigt som det blir en utmaning att bibehålla den, men det har känts viktigt eftersom det är en av sakerna som gör att vi står ut ur mängden. 
 
- Jag var alltid den som förespråkade att vi skulle kasta in något roligt, när det började bli lite väl mörkt under klippningen. För vi måste komma ihåg att vi är en komediserie när det väl kommer till kritan. Men när livet blir som mörkast så är det oftast där man kan hitta några av de roligaste bitarna, man måste få skratta åt sig själv ibland. Så där var jag väldigt tydlig med att "nej, här måste vi få in något roligt!". Och där kan det räcka med att bara lägga in lite mer lättsam musik, för bara en sådan sak som tonen musiken sätter i en scen gör jättemycket och kan förändra hela upplevelsen. 
 
- Även om vi hade stora utmaningar när vi skapade den första säsongen, så fanns samma utmaningar kvar nu under fortsättningen också. Men jag tycker ändå att vi lyckades göra något både större och bättre än senast.
 
Här kan du se hela vårt snack med Kaley Cuoco:
 
 
De två första avsnitten ur den andra säsongen av "The Flight Attendant" finns nu tillgängliga hos HBO Max. Den andra säsongen kommer att bestå av totalt åtta avsnitt, med nya avsnitt varje fredag.
 
 
Kommer du att ge fortsättningen av "The Flight Attendant" en chans hos HBO Max? Kommentera gärna nedan!
| 22 april 2022 19:00 |