Intervju

Skribent

Alexander Kardelo

17 mars 2018 | 21:00

”Deep State” - en mer personlig spionthriller

Skådespelarna Anastasia Griffith och Alistair Petrie om vad som får deras nya serie att sticka ut.
Från ”24” till ”Homeland”, från Bond till Bourne - hemliga agenter och terrorbekämpare har varit populära på tv och vita duken i många år. Kommande tv-serien ”Deep State” är ännu en spionserie som ligger nära verkligheten, men om skådespelarna själva får tycka till är den mer personlig än resten.

I ”Deep State” följer vi en före detta MI6-agent, spelad av Mark Strong, som luras tillbaka in i tjänst. Samtidigt avslöjar hans fru den chockerande sanningen om hans förflutna.

Andra stora namn i rollistan är Alistair Petrie (”The Night Manager”) och Anastasia Griffith (”Copper”), som båda spelar högt uppsatta karaktärer med svåra dilemman att ta ställning till. Efter de två första avsnitten är det inte helt självklart vem som är god eller ond, och så ska det vara, säger de till MovieZine efter seriens galapremiär i London.

- Man måste undersöka och förstå människorna bakom de bisarra jobben. Annars tycker inte publiken det är intressant. Att spränga bilar räcker inte, säger Alistair Petrie.

- Vi hinner fördjupa oss i karaktärerna under de åtta avsnitten. Andra serier skyndar fram, om det inte är någon explosion var femte minut så känner de att de inte levererar. Våra karaktärer har sina privatliv, och det utforskas verkligen. Det gör serien annorlunda.

- Det handlar om att tittarna ska få sätta sig in i deras situationer, ”vad skulle jag själv göra?”
 
 
Anastasia Griffith har själv nyligen blivit mamma, vilket hjälpte henne att se CIA-chefen Amanda Jones ur en annan vinkel.

- Att vara förälder och ha tillgång till all den informationen de har... man måste vara livrädd och känna att man vill göra allt för att skydda sina barn. Det kändes personligt för mig, och det blir bara mer personligt ju farligare det blir.

- Vad som skiljer serien från andra är att vi följer med karaktärerna hem, och ser dem kämpa med moraliska frågor. Gör de det rätta? Man märker i sådana ögonblick att de inte är maskiner. De bryr sig om folk. Det är aldrig svart eller vitt.

- Vanligtvis i spionserier går karaktärerna hem för att dricka te och andas ut. Här vävs familjelivet samman ihop med dramat, säger Griffith.
 
 
Mer om ”Deep State” publiceras i april då serien har premiär på FOX Sverige.
| 17 mars 2018 21:00 |