Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

15 oktober 2022 | 18:00

Charlie Hunnam: "Jag bråkade om det under två års tid"

MovieZine snackar med skådespelaren Charlie Hunnam, som berättar hur han hade en tydlig bild av hur hans karaktär borde utvecklas i adaptionen av "Shantaram".
Det råder givetvis ingen tvekan om att många tv-tittare fortfarande förknippar skådespelaren Charlie Hunnam med rollen som Jax Teller i "Sons of Anarchy", vilket troligtvis också är en av anledningarna till varför många kommer att ge "Shantaram" en chans. Och utan att avslöja allt för mycket så blir det faktiskt lite åkande på en motorcykel även här.
 
Med roller i filmer som "King Arthur: Legend of the Sword", "Crimson Peak", "The Lost City of Z", "Papillon" och Zack Snyders kommande "Rebel Moon" så har han inte dykt upp i en enda tv-roll sedan säsongsfinalen av just "Sons of Anarchy" för snart tio år sedan. Men frågan är om han någonsin har varit bättre? Hunnam bjuder nämligen på imponerande skådespel under den första säsongen av Apples adaption av Gregory David Roberts kulförklarade roman "Shantaram", en serie han även är med och producerar. 
 
Under vårt samtal med Hunnam så berättar han att det var just kärleken till boken som drog igång resan - som dessutom lite halvt är baserad på verkliga händelser. Handlingen följer en gammal heroinmissbrukare och bankrånare som lyckas fly från fängelset i Australien och tar sig hela vägen till Bombay i Indien. Väl på plats återuppfinner han sig själv med hjälp av ett stulet pass och den vänskap som uppstår med lokalbefolkningen i ett av stadens många slumområden... tills han plötsligt själv blir en spelbricka i den lokala maffians planer på att öka sin makt och närvaro i samma område.
 

"En slags besatthet av den här drömmen"

 
Charlie Hunnam och Shubham Saraf i ”Shantaram”.
 
Jag har förstått att det har varit en lång resa från att du introducerades för den här berättelsen tills att vi nu kan sitta och prata om den första säsongen av "Shantaram", men hur började resan för dig?
 
- Jag fick den här boken för ungefär sju år sedan... jag fick den av Eric Singer som är vår första manusförfattare och producent på den här showen. Han hade varit galet förälskad i "Shantarm" sedan boken publicerades och han drog mig på något sätt in i denna dröm och besatthet. Så han gav mig boken, vilket var precis när jag åkte till Thailand och skulle vara där på semester... och läste ut hela boken medan jag var där. Även jag blev galet förälskad i den och såg inte något av Thailand alls, eftersom mitt huvud var så fokuserat på den här boken under hela resan. 
 
- Det blev bara en slags besatthet av den här drömmen om att göra något med den, som levde vidare i ungefär tre år tills vi två faktiskt fick rättigheterna och kunde börja gå vidare med det som ett riktigt projekt. Men jag antar att början av resan in i "Shantaram" helt enkelt var att verkligen älska boken.
 
 
Charlie Hunnam som Lin i "Shantaram".
 
Vi börjar med att följa hur din karaktär i serien verkar försöka förbättra sig och sitt sätt att leva när han kommer till Indien, efter ett tufft förflutet. Vad var viktigast att få till med den här rollen för dig?
 
- För mig var det några ganska stora beslut som behövde fattas. Att känna till källmaterialet och veta om möjligheterna som fanns kring den här världen och samtidigt balansera hur mycket av det som skulle visas under den första säsongen. Men att låta det diktera vem Lin behövde vara, för jag kände väldigt passionerat över att han var tvungen att vara både tillgänglig och relaterbar... och liksom naken i början.
 
- De där delarna av kriminaliteten i berättelsen, vilket jag dels tror att det är lätt att använda sig av för dramatiken och dels kanske kändes spännande för att just jag hade fått rollen som Lin... men det fanns en känsla av att många ville att Lin skulle vara något av en gangster redan från i början av vår tv-serie.
 
- Men jag tycker att hela berättelsen handlar om att navigera den där vägen mellan ljuset och mörkret för honom. Och du vet, man måste få se fallgroparna presenteras framför honom längs med vägen... för att få se honom utvecklas framåt genom allt. Jag kände verkligen väldigt starkt för detta och jag bråkade om det under två års tid, för att se till att vi inte skulle ha Lin som en gangster redan under den första säsongen. Och, om han nu alls blir det - i så fall låta det växa fram och helt enkelt börja med honom som mer sårbar och någon man faktiskt kan relatera till.
 
 
De tre första avsnitten av "Shantaram" finns nu tillgängliga hos Apple TV+, den första säsongen kommer att bestå av totalt tolv avsnitt. Ett nytt avsnitt kommer släppas varje fredag. Sedan återstår det alltså att se om Hunnam får sin vilja igenom och kan berätta vidare historien om Lin i fler säsonger.
 
 
Kommer du att ge "Shantaram" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 15 oktober 2022 18:00 |