EXKLUSIVT

Skribent

MovieZine

16 juli 2014 | 14:00

Cameron Diaz: "En stuntkvinna tog över i sexscenerna"

En privat sexvideo råkar hamna i fel händer i sommarens komedi "Sex Tape". Gunnar Rehlin träffade filmens stjärna Cameron Diaz i Barcelona, för att prata om nakenscener och relationstips.
I komedin ”Sex Tape” gör Cameron Diaz och Jason Segel en privat sexfilm för att piffa upp samlivet. Men ett misstag gör att filmen går ut över nätet och hamnar i en rad Ipads, som paret gett bort till vänner och bekanta. Nu gäller det att snabbt få tag i varje iPad innan någon hinner titta på innehållet.

Du och Jason är nakna en stor del av filmen. Diskuterade ni med regissören bildvinklar och sånt, var ni med vid klippningen?

- Vi är inte fullt så nakna som det ser ut. Jag hade en tunn kroppsstrumpa på mig. Och när min karaktär i filmen gör ett hopp och landar rakt på Jasons underliv, då var det inte jag. Det var en stuntkvinna. Jason var väldigt modig, det hoppet kunde förstört mycket när det gäller hans framtid.

Det handlar mycket om atletiskt sex i filmen. Är det något för dig?

- Atletiskt sex… jag vet inte riktigt vad jag ska svara på det.


Du verkar ju helt orädd framför kameran. Jag tänker på till exempel scenen i "The Counselor", där du har sex med en bil…

- Fast det var inte jag, det heller, som gjorde den scenen. Det var en professionell gymnast. Nu kom jag att tänka på ett skämt som jag definitivt inte tänker berätta. Men i ”Sex Tape” hjälpte det ju att Jason och jag känner varandra så väl sedan tidigare. Vi gjorde ju ”Bad Teacher” tillsammans. Det kunde blivit en mardröm att göra det med någon annan. Och vi var hela tiden noga med att inte göra någonting som skulle känts som dålig smak. Vad är pinsamt? Hur långt kan vi gå?

Filmens par blir inspirerat av teckningarna i 70-talsboken "The Joy of Sex". Hade du läst den tidigare?

- Jag hade aldrig hört talas om den tidigare. Men vi hade kul med teckningarna, det var förbluffande saker de visade. Och jag kunde konstatera att detta med att raka vissa delar av kroppen har kommit långt sedan boken kom ut.

Tror du att en privat sexfilm kan vara bra för ett förhållande som håller på att vissna?

- Det är ju viktigt att hålla lågan vid liv, men jag tror det kan fungera lika väl med att låtsas att man gör en film. Sätt upp kameran, men sätt inte igång den och så har man sex. Och om detta inte fungerar, så filma på riktigt nästa gång. Fast själv skulle jag nog tycka att det vore rätt tråkigt att se sig själv ha sex.


Och så kan man ju spara saker i molnet.

- Fast moln är inte pålitliga. Det kan ju börja regna.

Du gör många komedier, vad är det som lockar med dem?

- Jag tycker om att få folk att skratta. Och jag tycker det finns en ärlighet i komedier. Dom är ärliga om erfarenheter och känslor. Och jag tycker om att göra sådant som inte får publiken att känna sig obekväm.

Vad skrattar du själv åt?

- Allt som Mel Brooks gjort. Jag växte upp med hans filmer. Om jag måste välja någon speciell, blir det ”Det våras för sheriffen”.

Gunnar Rehlin
| 16 juli 2014 14:00 |