Skribent

Alexander Kardelo

20 januari 2013 | 21:01

Babben bjuder på både skratt och action

Guldbaggegalans konferencier Babben Larsson hintar om sina idéer till den stora kvällen, och berättar om den kommande Wallander-rollen.

Komikern och skådespelaren Babben Larsson tar över stafettpinnen efter Petra Mede, och ska se till att Guldbaggegalans publik och gäster håller sig vakna och tränar skrattmusklerna ordentligt.

Den klassiska frågan, hur känns det?

- Jag ser fram emot det här! Det är ett jobb som man måste förbereda sig noggrannt inför, och få det att flyta på. Men det gäller också att hitta saker som är relevanta för de som sitter där, därför att det är en speciell samling. Det är verkligen en branschgala. Vi har spånat ganska mycket kring hur jag ska approacha publiken. Jag ser fram emot att få testa mina idéer.

Vad har du för idéer?

- Bland annat ska jag kommentera trenderna som går, och hitta en förklaring till varför jag inte får vara med i så mycket actionfilmer, haha. Men jag kan inte spräcka det skämtet nu.

Det är en del tunga och mörka filmer nominerade i år. Är det viktigt att galan vägs upp med humor?

- Ja, man väljer ofta en komiker till den här uppgiften. Det tror jag beror på att svensk film är övervägande allvarlig och våldsam. Det är inga direkta komedier som är nominerade i år heller, mer de här seriösa och diskuterande filmerna. Och det är klart, det är skönt med lite humor på en gala, man vill att det händer lite.

Nu ska du själv vara med i en våldsam film, en av Wallander-filmerna i år. Vem spelar du?

- Jag spelar en före detta kollega till honom, som jobbar i grannstaden. Vi har haft ett tidigare fall tillsammans, och när det dyker upp ett nytt fall som påminner om det är han tillbaka, rotar lite i arkiven och träffar på den här kollegan. Så det är en minut max, haha.

Lite mer än så får vi se av Babben redan måndagen den 21 januari från 20.00, då hon leder Guldbaggegalan live i SVT.

Se alla de nominerade här »

Läs mer om priset på guldbaggen.se »

| 20 januari 2013 21:01 |