Intervju

Skribent

Alexander Dunerfors

25 maj 2015 | 16:00

”Jag älskar film som är så dålig att den blir kul”

Andreas Samuelson är filmrecensenten som blir regissör, med en queer splatterkomedi.
MovieZines skribent Andreas Samuelson är mitt uppe i inspelningen av ”HAGZ” - ”Housewife Alien vs Gay Zombie”. 

Hur beskriver du filmen med egna ord?

- En kärleksfull hyllning/parodi på B-skräckisar från 50- till 80-talet med en queer twist. Zombies, slashermördare, aliens, hårda snutar, superhjältar och kåta tonåringar. Det finns också en feministisk glimt i ögat - tjejerna är filmens hjältar medan killarna är lättklädda våp.

Hur låg är din budget egentligen?

- Just nu är den lika med noll. Utrustningen tillhör teamet och alla ställer upp ideellt. Men vi söker stöd och distribution, och hoppas på det bästa.Vilka filmiska förebilder har du i just det här projektet?

- Oj, alla anonyma skräpfilmsregissörer som gjort titlar som "The Brain that Wouldn't Die" eller "Nightmare City". Jag älskar ju film som är så dålig att den blir kul och brukar snappa upp absurda repliker eller scener som jag sen slänger in.

Det är inte din första film, vad har du gjort tidigare?

- Jag har gjort en handfull kortfilmer, många som filmstudent på Kulturama. Jag har även gjort B-skräckisar på skoj med vänner i mina yngre dagar men detta är den första långfilmen på denna ambitiösa nivå.Är jobbet som filmrecensent till någon fördel när du regisserar?

- Absolut. Möjligen inte just denna film som inte direkt är den typ som kritiker gillar, eller ens kollar på. Men annars tror jag kombinationen att kritisera och göra film känns logiskt. Man har koll på vad som funkar och inte funkar, tröttsamma klyschor, etc.

Vad hoppas du själv på för betyg och recensioner på den?

- En av skaparna till "Dyke Hard" (som även jobbat på denna film) sade att det är högsta eller sämsta betyg som gäller och kan någonstans hålla med där. Men bara att folk - speciellt de som uppskattar genren - ser filmen är framgång i mina ögon.Vilka spelar i filmen?

- Ensemblen är som en stor Gott & Blandat-påse med glada amatörer (många är kompisar) och mer erfarna proffs. Några av huvudrollerna spelas av artisten Hector Lopez (som gjorde 2014 års Europride-låt), MovieZines egen Fredrik Adolvsson och sångerskan Charlotte Nordin (som även medverkade i dokusåpan "Flator").

Vad är planerna för ”HAGZ” när den är klar?

- Skicka till filmfestivaler, främst sådana med skräck- och queertema. Vi ska också söka distribution och släppa på DVD.
| 25 maj 2015 16:00 |