Exklusivt

Skribent

Jonatan Blomberg

13 maj 2023 | 15:00

Streamingtips: Kropparna staplas på högar i ny brittisk gangsterserie

MovieZine snackar med huvudrollsinnehavarna i SkyShowtimes underhållande nya gansterserie, som utspelar sig i spanska Costa del Sol under 80-talet.
Det fortsätter att släppas nya tv-serier på löpande band. Men för dig som har en förkärlek för brittiska gangsters, komiska situationer, ond bråd död och ett soligt Costa del Sol under 1980-talet... då kommer "A Town Called Malice" göra dig riktigt nöjd. Dessutom med ett grymt soundtrack från 80-talet.
 
Handlingen i serien är löst baserad på verkliga händelser, särskilt faktumet att det inte fanns något utlämningsavtal mellan Spanien och Storbritannien under 1980-talet. Det innebar att när brittiska gangsters hamnade i trubbel hemma i Storbritannien, så flydde man helt sonika ned till soliga Costa del Sol för att pröva lyckan där nere istället.
 
Men det innebar givetvis att man bara tog med sig sina problem till ett nytt ställe, där kropparna började staplas på hög. Vilket alltså är precis vad som händer i den här serien när två ungdomar faller för varandra, men av olika anledningar råkar ha ihjäl en polis hemma i Storbritannien. Här nedan kan du läsa vårt snack med de brittiska skådespelarna Tahirah Sharif och Jack Rowan, som axlar de två huvudrollerna i "A Town Called Malice". 
 
Large f3b5bf750f47485dd3a7860d47ca4fa0 a town called malice
"A Town Called Malice" utspelar sig i Storbritannien och spanska Costa Del Sol under 1984. 
 
Nu vet jag ju att ni fick spela in stora delar av den här serien på Teneriffa, men utöver det. Vad var det som lockade mest med "A Town Called Malice"?
 
Jack: Jag ska inte sticka under stol med att faktumet att det spelades in på Teneriffa var riktigt trevlig, haha. Men även tidseran det skulle utspela sig i, veta vilka kläder du skulle behöva ha på dig och givetvis också faktumet med den här fantastiska resan våra karaktärer skulle få ge sig ut på. Så som skådespelare så kände jag bara att det sattes en bock på varje ruta i vad jag är ute efter, när jag är på jakt efter en ny roll.
 
Tahira: Sedan hjälpte det ju att veta vilka andra som redan var knutna till serien. Som skaparen Nick Love, vi var båda fans av hans tidigare projekt sedan innan. Jag hade aldrig träffat honom, så det var bara en sådan fin bonus att vi liksom alla kom överens så bra. Och sedan visade sig ju Cindy vara en sådan otrolig karaktär. 
 
– Men också hur man lyckats sätta ihop en sådan fantastisk grupp skådespelare, som också visade sig vara bra människor. För att vi är borta och filmar med varandra under en lång tid tillsammans. Borta från hemmet, borta från dina nära och kära i ett annat land så länge.
 
Jack: Och så det gör stor skillnad när du verkligen klickar med de andra skådespelarna på det sättet.
 
Tahira: Ja, det gör det verkligen eftersom de på ett sätt blir din familj och ditt stöd där ute.
 

"Hon hade nästan ingen ånger eller empati från början"

 
Large f3b5bf750f47485dd3a7860d47ca4fa0 01 35 atowncalledmalice s01
Tahirah Sharif, Jason Flemyng och Jack Rowan i "A Town Called Malice".
 
För karaktären Cindy, nu vill jag inte spoila för mycket här... men hon har en tendens att befinna sig på ställen där de döda kropparna börjar staplas på hög. Hur var det att spela henne egentligen? 
 
Tahira: Det som är intressant är hur Cindy var från början i manuset. För precis som du sa, alla dessa kroppar börjar ju staplas runt henne. Men hon hade nästan ingen ånger eller empati från början. Så jag minns att jag tänkte att det inte skulle göra henne relaterbar och inte heller att det gick att få någon slags sympati för henne.
 
– Men jag kände att jag ville skildra det så autentiskt som möjligt. Så jag försökte sätta mig in och tänka på hur jag själv skulle ha reagerat i situationerna hon hamnar i. Hur skulle jag känna mig egentligen? Lyckligtvis var regissören för de första avsnitten och Nick väldigt samarbetsvilliga där. De var väldigt öppna för att låta mig förändra Cindy på det sättet. Och det tar ut sin rätt på henne. För det skulle göra det. Om det inte gjorde det hade hon behövt vara som en sociopat eller en psykopat... om alla som dör runt henne inte fick henne att känna någonting.
 
 
De tre första avsnitten av "A Town Called Malice" finns nu tillgängliga hos SkyShowtime. Den första säsongen kommer att bestå av totalt åtta avsnitt, där nya avsnitt släpps varje fredag. 
 

Läs också: "Bros" kommer ut på SkyShowtime i sommar

 
Kommer du att ge "A Town Called Malice" en chans? Kommentera gärna nedan!
| 13 maj 2023 15:00 |