Try Hard 2021-

Komedi
Sverige
23 MIN
Svenska
Try Hard poster

Synopsis

Många unga drömmer om att göra karriär inom spelvärlden och den 24-åriga Sebastian med spelarnamnet FML (Fuck-My-Life) är inget undantag. När hans föräldrar en dag får nog av sin sons lathet, slänger de ut honom ur sitt hem. Sebastian, som saknar både utbildning och talang, beslutar sig där och då för att starta byns enda Counter Strike-team. Ambitionerna är givetvis skyhöga och målet är att ta spelvärlden med storm.
Ditt betyg
2.0 av 1 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Try Hard
Seriepremiär
16 maj 2021
Digitalpremiär
16 maj 2021
Antal säsonger
1
Antal avsnitt
8
Avsnittslängd
Språk
Svenska
Land
Sverige
SÄSONG
1
SÄSONG 1
01
Titel saknas
2021-05-16
02
Titel saknas
2021-05-16
03
Titel saknas
2021-05-16
04
Titel saknas
2021-05-16
05
Titel saknas
2021-05-16
06
Titel saknas
2021-05-16
07
Titel saknas
2021-05-16
08
Titel saknas
2021-05-16

Recensent

Lina Svensson

16 maj 2021 | 11:00

En serie som försöker lite för hårt

"Try Hard" är en dansk humorserie som låter oss följa ett gäng amatörspelare som verkligen går all in för att lyckas. Jag tänker inte avslöja hur det går för grabbarna, men serien i sig lyckas då sannerligen inte.
Gaming har blivit en självklar del i många ungdomars liv idag.  För den som har fyllt 40 kan det nog vara svårt att greppa att dataspel inte enbart räknas som meningslöst tidsfördriv, utan att det också kan vara en källa till gemenskap, kändisskap och väldigt (väldigt) mycket pengar. Vart är världen på väg egentligen!? Några som är beredda att satsa hårt för att slå igenom i e-sportens värld är gänget i den nya tv-serien "Try Hard". Jargongen mellan dessa speltokiga, unga grabbar är precis så tarvlig och macho som man förväntar sig, och ibland blir det lite väl mycket dravel och sunkiga kommentarer.
 
Sebastian (Ari Alexander) är en 23-årig kille som fortfarande bor hemma hos päronen. Han har inga planer på att studera, och det där med att skaffa sig ett jobb frestar honom inte det minsta. Det enda som lockar är spelet Counter-Strike som han sitter och nöter dagarna i ända. Men så kommer dagen då hans föräldrar får nog och kastar ut honom. Det är då Sebastian bestämmer sig för att han ska börja tävla i e-sport. Han behöver bara sätta ihop ett team, och Sebastian vet precis vilka han ska rekrytera.
 
Han börjar med att värva sin bästa vän Henrik. En skör kille som har fallit pladask för en tjej som älskar ost mer än någonting annat (gör inte alla det?). I ett försök att vinna hennes hjärta börjar han studera till mejerist. Finns det någon tokromantisk kärleksfilm där ute som kan toppa detta? Knappast. 
 
Förutom Henrik rekryterar Sebastian också Karim, 13-åriga Toke och Gustav till laget. Gustav är äldst i gänget och ska snart bli pappa. Någonting som Gustav inte verkar bry sig särskilt mycket om. Counter-Strike är viktigare, och framför allt roligare än att plötsligt behöva ta en massa ansvar. Laget är äntligen fullbordat, men det ska ganska snart visa sig att kaos väntar runt hörnet. 
 
"Try Hard" är en humorserie, och med humor menar jag 100% flams, trams och idioti. Vi pratar komik i stil med "Torkel i knipa" och "South Park" här. Obs: samma typ av humor. Långt ifrån samma klockrena dårskap som ovanstående titlar bjuder på. Och visst kan sådan typ av smaklös humor vara precis vad man behöver emellanåt. Ibland lyckas faktiskt "Try Hard" leverera några sjuka scener med klockrena repliker som får mig att skratta gott. Men för det mesta känns allting ganska barnsligt och överspelat. 
 
"Try Hard" hade kunnat bli bra. Men dessvärre glider denna serie över den gräns som går mellan flamsig och tramsig på ett roligt sätt, till flamsig och tramsig på ett löjligt sätt lite för många gånger. Det känns som att skaparnas huvudmål har varit att skapa en så flippad serie som möjligt, och har till följd av det tryckt in för mycket galenskap på för tok kort tid.
 
Det blir kort och gott för många fjantiga och helt meningslösa scener som inte hänger ihop någonstans. Det är synd, för jag tror faktiskt att denna serie hade kunnat roa sin publik om den bara hade haft en mer sammanhängande story (och lagom mycket dårskap). 
 
| 16 maj 2021 11:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Try Hard
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu