Jurassic World: Krita-lägret 2020-2022

Äventyr Animerat
USA
24 MIN
Engelska
Jurassic World: Krita-lägret poster

Synopsis

Sex tonåringar på äventyrsläger på Isla Nublar måste hålla ihop för att överleva när dinosaurierna skapar kaos på ön. Animerad spinoff-serie.
Ditt betyg
3.1 av 7 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Jurassic World: Camp Cretaceous
Seriepremiär
18 september 2020
Digitalpremiär
18 september 2020
Antal säsonger
5
Antal avsnitt
49
Avsnittslängd
Språk
Engelska
Land
USA
SÄSONG
1
2
3
4
5
SÄSONG 1
SÄSONG 2
SÄSONG 3
SÄSONG 4
SÄSONG 5
01
Camp Cretaceous
2020-09-18
02
Secrets
2020-09-18
03
The Cattle Drive
2020-09-18
04
Things Fall Apart
2020-09-18
05
Happy Birthday, Eddie!
2020-09-18
06
Welcome to Jurassic World
2020-09-18
07
Last Day of Camp
2020-09-18
08
End of the Line
2020-09-18

Recensent

Jonna Vanhatalo

23 september 2020 | 08:00

Härligt och fartfyllt äventyr för både barn och vuxna

”Jurassic World: Kritalägret” är en spännande animerad serie som passar perfekt för både stora och de lite mindre. De åtta avsnitten bjuder oss på sedvanligt hisnande dinossauriepanik och en underhållande kamp med livet som insats. Det är kanske inte mycket som känns direkt nytt, men vad gör det när det gamla fortfarande är såpass engagerande?
Historien är helt fristående, men utspelas inom samma tidsram som filmen ”Jurassic World” från 2015. Dino-parken på ön Isla Nubar är redo att öppnas och inför det har ett gäng ungdomar bjudits dit för en slags förhandsvisning av upplevelserna. Det går som vanligt inte riktigt så som man hade tänkt sig...
 
Vi får i huvudsak följa dinosaurienörden Darius, som med sin kunskap, är den smartaste av ungdomarna. De andra i sällskapet är influensern Brooklyn, rikemanssonen Kenji, ranchflickan Sammy, sportfånen Yaz och lille nervige Ben. Det här är en serie om vänskap, att hjälpas år, att våga lita på varandra och om att inte ge upp, men historien har fler bottnar än så. Vi får även ta del av berörande bakgrundshistorier och se intressanta karaktärsutvecklingar, samt verkligen lära känna den lilla skaran personligheter. Alla har de sin egen historia och sitt ursprung, och jag tycker mångfalden är beundransvärd och riktigt representativ för en gångs skull. Måhända att vissa inledningsvis känns en aning karikatyriska och att alla är lite väl benägna att inte alls göra som de blir tillsagda. Samtidigt är det just det som tillför humor och driver på dramatiken i storyn.
 
Mina barn, som är 10 och 11 år, tyckte mycket om detta. De uppskattade den konstanta känslan av spänning och berömde efteråt animationen och hur detaljerade dinosaurierna var. Och jag håller verkligen med dem! Det är överlag snyggt animerat och färgerna är klara, även om kanske viss yta, som mänsklig hud och kläder, hade mått bra av mer struktur och djup.
 
Det är ett enormt tempo hela tiden och dinosaurierna är på riktigt otäcka, så pass att till och med jag, en luttrad skräckfilmsfantast hoppade till ett par gånger och satt som på nålar andra. Det blev dock aldrig blodigt eller grafiskt våldsamt, vilket gör att serien så väl lämpar sig för just låg- och mellanstadiebarn.
 
”Jurassic World: Kritalägret” är en underhållande och lättillgänglig serie för hela familjen. De 22 minuter långa avsnitten, med sitt tydliga driv framåt och sina cliffhangerslut, gör att den lätt kan tittas på i ett eller möjligen två svep. Förutom fina budskap om samarbete, är detta helt enkelt ett gammaldags actionspäckat äventyr, som tar sin unga publik på allvar. Inga dråpliga skämt eller smarta repliker har lagts till för att blidka oss vuxna hemma i tv-soffan, och det behövs heller inte. Galopperande dinosaurier och kaoset de för med sig, är spännande nog precis så som det är, oavsett om du är 10 eller 40 år.
| 23 september 2020 08:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Jurassic World: Krita-lägret
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu