Handen på hjärtat 2022-

Drama Komedi
Sverige
Svenska
Handen på hjärtat poster

Synopsis

Parterapeuten Ava har en övernaturlig förmåga. Bara genom att lägga handen på någons hjärta kan hon se avgörande ögonblick ur dennes framtida kärleksliv – ett hemligt vapen som gjort henne framgångsrik i sitt arbete, men som också fått henne att helt tappa tron på lycklig kärlek för egen del... Tills hon en dag får en vision som omkullkastar allt.
Ditt betyg
3.3 av 3 användare
Logga in för att se betyg av de du följer

Info

Originaltitel
Handen på hjärtat
Seriepremiär
23 november 2022
Digitalpremiär
23 november 2022
Antal säsonger
1
Antal avsnitt
6
Språk
Svenska
Land
Sverige
SÄSONG
1
SÄSONG 1
01
Episode 1
2022-11-23
02
Episode 2
2022-11-23
03
Episode 3
2022-11-30
04
Episode 4
2022-11-30
05
Episode 5
2022-12-07
06
Episode 6
2022-12-07

Recensent

Andreas Samuelson

22 november 2022 | 19:00

Framtidsvisioner i ljummen romcom

RECENSION. Den här svenska komedin ställer en del fyndiga frågor kring kärlek och relationer men spenderar mest tid på en ganska ljummen romans som bara delvis lyfts av charmiga skådespelare.
Vad skulle du göra om du kunde se människors romantiska framtid enbart genom beröring - och du en dag mötte din stora kärlek? Nya serien av regissören/manusförfattaren Lina Åström (”Ligga”, ”Fullt hus”) tar en del bekanta romcom-ingredienser (en parterapeut med krångligt/icke-existerande kärleksliv) och spetsar till det med en kul, övernaturlig idé.
 
Ava (Sara Shirpey) får sedan ett smärre barndomstrauma visioner av människors framtida kärleksliv enbart genom att röra vid deras bröst. Därför är hon perfekt som parterapeut då hon utan att ens att gissa kan avgöra om pars förhållanden kommer hålla eller inte. Själv undviker hon kärleksrelationer då hon med säkerhet vet att de inte kommer hålla - tills dagen nya kollegan John (Hannes Fohlin) dyker upp...
 
Nya, annorlunda grepp i den urvattnade romcom-genren är alltid välkomna och det är speciellt befriande att se en huvudkaraktär som Ava. Shirpey (”En mot en”, ”Spelskandalen”) ger henne kött och blod men hon är dessutom en romcom-hjältinna ointresserad av kärlek utan att vara en kall, bitter affärskvinna - en stereotyp vi sett oräkneliga gånger i Hollywoods repertoar.
 
Därför blir det knappast oväntat men däremot lite tråkigt när hon ska kära ner sig i vårt oundvikliga kärleksintresse John. Fohlin (”Vår tid är nu, ”Utvandrarna”) är tveklös en charmig, sympatisk aktör och har fin kemi med Shirpey. Men John är en så ofantligt träig rollfigur att man nästintill tappar intresset varje gång han kliver in i bild. Typen som har en aldrig sinande kollektion av pullovers och livar upp dagen med att spela ukelele.
 
Det förekommer en del roande förvecklingar och framför allt kul dialog, inklusive några träffsäkra one-liners. Men som alltid i den här typen av genre så är det också gott om frustrerande, sitcom-liknande situationer som rollfigurerna enkelt kunnat undvika. Eller rentav slumpmässiga händelser som känns lite slappa på ren manusnivå.
 
Tur då att så begåvade skådespelare håller det hela vid liv. Förutom huvudrollsparet så är det främst alltid sevärda Sanna Sundqvist (”Ring mamma!”) som Avas bästa väninna Mikaela. Trots att Mikaela nedgraderats med välbekanta intriger kring bebisliv och misstänkt otrohet så fullkomligt strålar Sundqvist på den lilla skärmen, inte minst i en hejdlös sekvens där hon super sig berusad på barnkalas.
 
En ljummen romcom vars fyndiga kärnidé oftast hamnar i skuggan av en romans vars fyrverkerier lyser med sin frånvaro. Det är synd, för skådespelarna är det inget fel på. Och det är alltid kul att se moderna komedier med starka men samtidigt roliga kvinnor i centrum. Men liksom den liknande men aningen överlägsna ”Vuxna människor” så hade det kanske aningen mer intressant om det handlade om något mer än deras män.
 
| 22 november 2022 19:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Handen på hjärtat
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu