Entourage 2004-2011

Drama Komedi
USA
26 MIN
Engelska
Entourage poster

Synopsis

Filmstjärnan Vincent Chase navigerar den andefattiga terrängen i Los Angeles och försöker göra den perfekta filmen med en nära krets av vänner (Eric, Drama och Turtle) och sin trogna agent (Ari).
Ditt betyg
3.7 av 660 användare
Logga in för att se betyg av de du följer
SÄSONG
1
2
3
4
5
6
7
8
SÄSONG 1
SÄSONG 2
SÄSONG 3
SÄSONG 4
SÄSONG 5
SÄSONG 6
SÄSONG 7
SÄSONG 8
01
Entourage (Pilot)
2004-07-19
02
The Review
2004-07-26
03
Talk Show
2004-08-02
04
Date Night
2004-08-09
05
The Script & the Sherpa
2004-08-16
06
Busey and the Beach
2004-08-23
07
The Scene
2004-08-30
08
New York
2004-09-13

Recensent

Rasmus Foltmar Elfton

18 juni 2014 | 01:00

TV-serien för filmälskaren

”Entourage” följer Vincent Chase och hans – just det – entourage i Hollywood. Chase är i seriens inledning den nya heta skådespelaren som alla vill åt, på ett eller annat sätt. Huvudkaraktären, spelad av Adrian Grenier, får vara med om både mot- och medgångar under sin explosiva karriär, och tittarna får vara med och känna känslan av ett Hollywood bortom filmposters.
Det bästa med ”Entourage” är att de reguljära karaktärerna känns lika självklara som Vincent Chase i säsong ett. Gänget som under majoriteten av serien bor tillsammans består av E, som med sin rappa käft axlat rollen som Vinces manager. Under samma tak hittar man även Turtle och Johnny Drama, de två karaktärerna som har lite svårare att hitta sin plats i Hollywoods terräng. Turtle röker mest joints och kör gängets olika bilar, och Johnny Drama – förutom att vara Vincents bror – deppar mest sedan hans karriär inte blomstrat sedan serien ”Viking Quest” på 90-talet. Den riktiga stjärnan i serien är Jeremy Piven, som spelar Vincent Chases agent Ari Gold. Många gånger under de åtta säsonger och totalt 96 avsnitten har jag skrattat åt Jeremy Pivens totala briljans som Ari. Gång på gång lägger han repliker – självklart manusarbetets förtjänst också – som får en trilla baklänges på grund av dess tajming och säkerhet. 

”Entourage” är en presentation av en sorts pseudoverklighet baserad på den exekutiva producenten Mark Wahlbergs liv där massor av celebriteter gör sig till känna som sina verkliga personer. Bara i första säsongen spelar Jessica Alba, Jimmy Kimmel, Sarah Silverman, Luke Wilson, Gary Busey, Scarlett Johansson och Marky Mark i egen hög person sig själva. Det är ett imponerande och underhållande sätt att få tittaren att känna sig inbjuden i den Hollywoodvärld man aldrig annars får se. Speciellt minns jag avsnitten som handlar om inspelningen av James Camerons fiktiva film med Vincent Chase. Det kändes häftigt och nästan lite märkligt att se James Cameron spela sig själv när han regisserar. Precis som de andra kändisarna som är med bjuder han på sig och det är underhållande att se, speciellt om man är intresserad av film och tycker att produktion är spännande. 

Det jag gillar med ”Entourage” är att det inte går spikrakt upp för Vincent Chase och hans gäng. Vänskap sätts på prov när bekräftelsen och därmed karriären blir viktigare. Jag tycker om att Vincent Chase inte är lika perfekt som sitt leende. Det hade varit ointressant att följa en person vars omdömde inte blir molnigt i en värld där pengar och bilar prioriteras före artistisk integritet. Det kanske är det bästa med seriens sista säsonger, utan att avslöja för mycket. 

Precis som Vincents karriär har ”Entourage” toppar och dalar. Ibland blir det mycket av samma och seriens grabbighet problematisk. HBO har en fäbless för att visa nakna kvinnor i många av sina serier och här är ”Entourage” ett lågvattenmärke, då nakenheten inte tillför någonting och nästan enbart är produkt av sin målgrupps intresse. Men kanske säger det mer om Hollywood än vad handlingen i serien gör. Det här är någonting som är beklämmande, men om du precis som jag älskar film och drömmer om att vara en fluga på väggen i interna samtal på Warner Bros. kommer nog ”Entourage” att vara serien för dig.
| 18 juni 2014 01:00 |
Skriv din recension
Vad tyckte du?
Användarrecensioner
Det finns inga användarrecensioner ännu. Bli först med att recensera Entourage
Andra kritiker
Det finns inga andra kritiker ännu