Randy Quaid

Skådespelare 01 oktober 1950 Houston, Texas, USA

Biografi

Randall Rudy "Randy" Quaid, född 1 oktober1950 i Houston, Texas, är en amerikansk skådespelare. Han är äldre bror till skådespelaren Dennis Quaid. 1980 spelade de båda bröderna tillsammans i westernfilmen "De laglösa", som handlade om Jesse James och dennes liga.

Quaid fick 2003 en stjärna på Hollywood Walk of Fame. Han har varit nominerad till tre Emmy Awards och en Oscar för sin biroll i "Det hårda straffet". 1988 vann han en Golden Globe för sin roll som USA:s president Lyndon B. Johnson i miniserien "LBJ: The Early Years".

Quaid var nominerad till Golden Globe 2006 Bästa manliga huvudroll i TV-film för sin roll i "Elvis".

I mars 2006 stämde Quaid produktionsbolaget bakom "Brokeback Mountain" och hävdade att han arbetat mot en lägre ersättning än normalt eftersom producenten hade framställt filmen som en independentfilm som aldrig skulle bli kommersiellt framgångsrik. Filmen hade då spelat in 160 miljoner dollar. Stämningen togs senare tillbaka.

2009 hamnade Quaid och hans fru Evi i klammeri med rättvisan efter att de anklagades för att ha struntat i att betala en hotellräkning på över 10.000 dollar.

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler