Daniel Craig

Skådespelare 02 Mars 1968 Chester, Chesire, England

Biografi

Daniel Wroughton Craig är en brittisk skådespelare, född 2 mars 1968 i Chester Cheshire. Craig är känd bland annat som den sjätte James Bond i filmerna Casino Royale, Quantum of Solace, skyfall och Spectre (2015).

Craig föddes på 41 Liverpool Road i Chester, Cheshire, England. Hans far Tim Craig var värdshusvärd på pubarna "Ring o' Bells" samt "The Boot Inn". Tidigare hade han tjänstgjort som kadett i handelsflottan. Modern Carol Olivia Craig var lärare i konst och i musik

Hans intresse för skådespeleri var starkt motiverat av de besök som gjorts med sin mor i Liverpool Everyman Theatre. Från 6 års ålder började Craig agera i skolpjäser. Hans mor var den drivande kraften bakom hans konstnärliga ambitioner. Han fick senare en plats i Guidlhall School of Music och drama i London, där han tog examen och började sin karriär på scenen.

Craig spelar Mikael Blomkvist i Hollywood-versionen av Stieg Larssons Millennium-trilogi. 
Av: Kalis

Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler
Senaste kommentarer
marcuswiller
Min favoritskådis! Älskar honom som James Bond (vem gör inte det?!!) men även hans insatser i Layer Cake och Defaince som är riktigt bra. Skulle vara roligt om han fick chansen i ett tungt drama, tror verkligen han skulle kunna leverera i en sådan roll.
Anton S
Min FAVORIT, inte min favoriten.
Anton S
Börjar bli min favoriten bland James Bond.
Jäkligt bra skådespelare som levererar hela tiden.
Visa fler (14)