Filmografi

Filtrera listan
Senaste
Genrer
Årtal
Tjänster
Dölj betygsatta
Visa fler
Senaste kommentarer
Filmrullen
Om det kan vara till någon tröst så är det inte så farligt som många av oss tror. Astrid Lindgren kommenterade det där med Nobelpriset en gång. Hon sa själv att hon inte ville ha Nobelpriset. Hon skulle inte klara av publiciteten. Så någon skam till henne är det nog inte. Hoppas att du inte behöver tycka synd om henne.
Filmrullen
Jag minns tyvärr inget av hennes framträdande i "Emil i Lönneberga". Astrid Lindgren var en av vårt lands bästa filmskrivare, och en utmärkt manusförfattare. Hennes filmer var ju favoriterna när man var yngre, och än idag fastar de. Min personliga favorit är "Pippi Långstrump på de sju haven". Den absolut bästa barnfilmen jag någonsin sett. Hon var verkligen, och är än i denna dag, en av de mest framstående gestalterna inom barnfilm, och jag tycker hon förtjänar mer än en plats som skådespelare här på Moviezine. Det skulle göras fler klassiker-recensioner på hennes filmer. Jag tror att man kan finna Astrid LIndgren överallt, i litteratur, film, musik, konst. Hon är sannerligen världens svensk.
Jönsson
Jag tror jag grät lite när jag läste det du skrev. Jag håller med dig på alla punkter. Jag växte upp med böckerna och filmerna och jag har aldrig slutat titta på dem, även idag ser jag på dem och läser böckerna. Svenskt kulturarv på högsta nivå. 

Lindgrens böcker har inte lika stort inflytande i barnens liv idag som dem hade förr i tiden, det är någonting jag märkt på förskolorna jag jobbat/jobbar på. Pippi är dock minst lika stor som innan, mycket som du sa på grund av sin självständighet i omvärlden. 

Att Lindgren inte fått Nobels litteraturpris är dock bra fy och skam mot oss själva och mot henne. Fast i och för sig behöver hon inget pris, alla vet ändå att Astrid Lindgren är Sveriges okrönta litteraturdrottning.
Visa fler (1)