Film

Skribent

Tobias Andersson

15 juni 2023 | 21:34

Ryktet förnekas – det blir ingen ”Zelda”-film

”Jag vet inte var ryktet kommer ifrån”, säger Illumination-bossen som förnekar att en ”Zelda”-film är i startgroparna.
Med tanke på att ”Super Mario Bros. Filmen” gjorde storartad succé och tillfredsställde fansen av den välkände rörmokaren så vore det väl ett naturligt steg att ta ännu en populär Nintendo-spelserie till bioduken, eller hur? Och förra veckan har det tisslats och tasslats om att Nintendo tänker storsatsa genom att låta sina samarbetspartners Illumination göra film av ”The Legend of Zelda”.
 
Om du gav ifrån dig ett rejält glädjetjut när du hörde nyheten så har du nu all anledning att bli besviken. Ryktena är falska och ren bluff och båg, åtminstone om vi ska tro Illumination-bossen Chris Meledandri.
 
– Jag vet inte var ryktet kommer ifrån. Jag förstår hur folk kan börja ana saker då vi har haft en fantastisk upplevelse att arbeta tillsammans. Min relation till Nintendo är nu att sitta i deras styrelse, så jag förstår att folk kan börja få för sig sådana saker, sa Meledandri till The Wrap.
 
Efter Mario-succén är det med stor sannolikhet många Nintendo-fans som suktar att få se Links äventyr på bioduken.
 
Link och prinsessan Zeldas äventyr tycks alltså inte vara på väg mot vita duken trots allt. Eller så inväntar Illumination-bossen bara på det perfekta tillfället att utannonsera filmen och vill inte avslöja något just nu. Den som lever får se. Men kanske kan ändå ett startat nätrykte få Nintendo och Illumination att faktiskt ta upp tråden till en ”Zelda”-film om fansen trånar tillräckligt mycket.
| 15 juni 2023 21:34 |