RYKTE

Skribent

Thomas Linnaeus

9 juni 2023 | 14:10

“Zelda” är ett steg närmare bioduken - Nintendo och Universal storsatsar

“Super Mario Bros. Filmen” drog in en massa pengar på bio och nu ryktas Nintendo vilja göra film om “The Legend of Zelda”.
Efter att “Super Mario Bros. Filmen” blivit tidernas mest framgångsrika film baserat på ett TV-spel, är det inte konstigt att Nintendo vill fortsätta smida medan järnet är hett. Enligt ett rykte som snappats upp av GamesRadar+, så kommer ett annat spel från den japanska speljätten att nu bli film.
 
- Jag har fått höra att Universal jobbar på ett avtal tillsammans med Nintendo för “The Legend of Zelda”, som verkar bli nästa stora Nintendo-projekt från Illumination, vilket vi alla förväntade oss. Jag har fått höra att det händer, berättade journalisten Jeff Sneider i podcasten The Hot Mic.
 
I “The Legend of Zelda”-spelen får vi styra karaktären Link som måste rädda världen Hyrule tillsammans med prinsessan Zelda från den ondskefulla Ganon. Sedan första spelet från 1986 har det släppts 19 delar och bland dessa finns klassiker som “A Link to the Past” och “Ocarina of Time”. Senaste delen “Tears of the Kingdom” släpptes förra månaden och belönades med 5 av 5 hos oss på MovieZine.
 
I skrivande stund har “Super Mario Bros. Filmen” dragit in 1,3 miljarder dollar och är den hittills mest framgångsrika filmen under 2023. Om “Zelda” blir film kan vi nog räkna med liknande siffror.
 
Ser du fram emot att se Link och Zelda på bio?
| 9 juni 2023 14:10 |