Film

Skribent

Alexander Kardelo

2 november 2017 | 09:35

Lucasfilm bekräftar ytterligare tio år av ”Star Wars”-filmer

Det finns mycket mer att berätta om Rey, Finn och Poe efter "Episod IX".
Det är en bra tid att vara Star Wars-fan. Det åttonde kapitlet i rymdsagan, ”Star Wars: The Last Jedi”, är bara runt hörnet och redan i vår får vi möta en ung Han Solo i hans egna spinoff "Solo: A Star Wars Story".

Planerna sträcker sig dock mycket längre än så. Vi har tidigare skrivit om Disney-chefen Bob Igers uttalande om "ytterligare 15 år av nya filmer". Lucasfilms VD Kathleen Kennedy bekräftar i en ny intervju att studion kommer producera rymdäventyr en bra bit in på 2020-talet:

- Vi tittar på Star Wars-historier för de kommande tio åren. Vi tittar på framtida berättelser efter ”Episod IX” med Rey, Poe, Finn och BB-8. Vi tittar också på vilka personer som vore intresserade av att komma in i Star Wars-världen och ta oss till nya platser.
 
- Det är spännande för det är en enorm galax långt, långt borta. Möjligheterna är oändliga, säger Kennedy.
 
Se hela intervjun här:
 
 
Den sista kända och bekräftade "Star Wars"-filmen just nu är J.J. Abrams-regisserade "Episod IX", med biopremiär vintern 2019. Vi får se om Lucasfilm vill hoppa rakt in i ännu en trilogi, eller om de fortsätter på "Rogue One"-spåret med fristående filmer och spinoffs. Vad vill ni helst se?
 
Är ni taggade på nyheten eller kan det bli för mycket Star Wars? Kommentera nedan.
| 2 november 2017 09:35 |