Film

Skribent

MovieZine

1 juni 2017 | 11:30

”Yrrol”-gänget tillbaka med nya långfilmen ”Lyrro”

Snart börjar inspelningen av komedin ”Lyrro - Ut&Invandrarna” med manus och regi av Peter Dalle.
Humorgänget som roade Sverige i början av 90-talet med tv-serien ”Lorry” och ”Yrrol - En kolossalt genomtänkt film” ska samlas på nytt.

Peter Dalle skriver och regisserar långfilmen ”Lyrro - Ut&Invandrarna” som ska bli en fristående uppföljare, också uppbyggd av sketcher. Framför kameran syns bland andra Suzanne Reuter, Johan Ulveson och Claes Månsson (tyvärr nämns inte Ulla Skoog i pressmeddelandet).

- ”Lyrro” är en sketch-artad film som handlar om att människan alltid har varit på väg. Ibland flyende från något men ofta också sökande efter något annat. Kanske är det bättre någon annanstans och kanske blir vi också bättre människor om vi får möjligheten att leva på en plats längre bort? säger Dalle.

- Problemet idag är att den stora världen inte längre är så väldigt långt bort, och kommer vi väl dit så finner vi ofta att det vi sökte oss bort ifrån redan hunnit dit före oss. Deprimerande framtidsutsikter för bankrånare och skattesmitare, men kanske en nyttig påminnelse för oss andra att ta tag i våra liv på hemmaplan.

I ”Lyrro” medverkar också Björn Gustafsson och Nour El-Refai. Inspelningen börjar inom kort med planerad biopremiär 2018.
 

Läs också: 11 klassiska "Yrrol"-citat vi aldrig glömmer

 
| 1 juni 2017 11:30 |