Serie

Skribent

MovieZine

18 januari 2022 | 09:25

"Young Wallander" är tillbaka i februari - se första teasern här

Idag släpps premiärdatumet och en första titt på den andra säsongen, "Young Wallander: Killer's Shadow".
Adam Pålsson återvänder snart i rollen som Kurt Wallander, redo för ett brutalt mordfall "som skakar Sverige" enligt den nya trailern.

Den engelskspråkiga dramaserien "Young Wallander" bjussar på sex nya avsnitt där Kurt denna gång hamnat på glid, osäker på sin framtid efter att ha lämnat polisstyrkan. När en ny chef, Samuel Osei, tar över ledningen på enheten för grova brott uppstår ett tillfälle för Kurt Wallander att återvända. Wallander tackar ja till erbjudandet och får till uppgift att lösa ett till synes enkelt fall: en smitningsolycka utanför en nattklubb.
 
När det framkommer att offret har kopplingar till ett ökänt mordfall åtta år tidigare, som då utreddes under ledning av Frida Rask, misstänker Wallander att det finns mer till historien än vad det verkade vid första anblick. Han är fast besluten att avslöja sanningen och vägrar att hålla tillbaka – trots att utredningen leder honom till personer som skulle kunna avsluta hans karriär utan att blinka.
 
 
Den andra säsongen bär titeln "Young Wallander: Killer's Shadow". Serien är baserad på Henning Mankells bästsäljande böcker om Kurt Wallander, och skapad av Yellow Bird UK. Den regisseras av Jens Jonsson och Mani Maserrat.

"Young Wallander: Killer's Shadow" släpps den 17 februari.
| 18 januari 2022 09:25 |