Serie

Skribent

MovieZine

13 juni 2023 | 14:00

Hyllat överlevnadsdrama gör succé på streamingtjänsten SkyShowtime

Överlevnadsdramat "Yellowjackets" gör succé på SkyShowtime i Sverige. Säsong 2 blev den mest streamade titen under maj månad.
Den är kritikerrosad, den är Emmy-nominerad - och den går även hem hos tittarna. "Yellowjackets" har blivit en succé på svenska SkyShowtime, och den andra säsongen var den mest streamade titeln under maj månad.
 
Serien, skapad av Ashley Lyle och Bart Nickerson, släppte nyligen sin säsongsfinal. Fansen kan andas ut: det är redan klart att det blir en tredje säsong.
 
"Yellowjackets" är lika delar överlevnad, psykologisk skräck och uppväxtdrama och berättar historien om en grupp extremt duktiga fotbollsspelande skolflickor som överlever en flygkrasch djupt inne i den kanadensiska vildmarken.
 
 
Serien följer deras förändring från ett komplicerat men framgångsrikt team till brutala klaner, samtidigt som vi får följa hur de har försökt återgå till sina vanliga liv nästan 25 år senare. Det visar sig att det förflutna aldrig riktigt släpper taget och att det som började i vildmarken är långt ifrån över.
 
Bland skådespelarna medverkar Sophie Thatcher ("The Boogeyman"), Melanie Lynskey ("the Last of Us"), Jasmin Savoy Brown ("Scream"), Christina Ricci och Juliette Lewis. I den andra säsongen anslöt sig "Sagan om ringen"-stjärnan Elijah Wood till ensemblen.
| 13 juni 2023 14:00 |