Skribent

MovieZine

1 juni 2016 | 15:30

X-Men-serien "Legion" på väg - här är första bilden

Dan Stevens spelar professor Xaviers son. Åtta avsnitt kommer 2017.
FX och Marvel Televisions första samarbete är officiellt igång. Den ”X-Men”-baserade serien ”Legion” har fått en beställning på en säsong. 

Serien följer David Haller, en schizofren man som efter ett möte med en mystisk patient börjar förstå att rösterna han hör och synerna han ser kan vara verkliga. 

Dan Stevens (från ”Downton Abbey” och kommande ”Skönheten och odjuret”) har huvudrollen, en karaktär som för serietidningarnas läsare är känd som professor Charles Xaviers son.

Här är den första officiella bilden:

Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600

Bakom serien står Noah Hawley, som gjorde om bröderna Coens ”Fargo” till en framgångsrik serie hos FX. Kabelkanalens chef Nick Grad säger:

- Precis som han gjorde med ”Fargo” har han hittat en helt ny estetik och känsla i den enormt populära och rika X-Men-världen. Pilotavsnittet är förbluffande.

I rollistan finns också Aubrey Plaza, Jean Smart, Rachel Keller och Jeremie Harris.

Vi ska inte räkna med några stora gästspel från biofilmerna. Serien ska, enligt rapporter, vara fristående och utspelar sig i ett parallellt universum. Men X-Mens universum är stort, och "Legion" har säkert plats åt många mutanter som ännu inte synts på film.

Den första säsongen får 8 avsnitt med premiär i början av 2017.

Förutom "Legion" jobbar Marvel och FOX på en andra X-Men-baserad tv-serie.
| 1 juni 2016 15:30 |