Serie

Skribent

Anna Thunman Sköld

15 oktober 2015 | 11:00

Inte en utan två "X-Men"-serier på väg

"Legion" och "Hellfire" heter de två nya tv-projekten.
Äntligen kom det besked från den amerikanska tv-kanalen Fox och dess systerkanal FX - det blir två (!) "X-Men"-serier om allt går som det ska. FX har slagit sina påsar samman med "Agents of SHIELD":s Jeph Loeb, "X-Men"-producenterna Bryan Singer och Simon Kinberg samt med "Fargo"-skaparen Noah Hawley för att få till den ena serien, "Legion". Hawley ska skriva pilotens manus och fungera som exekutiv producent för serien.

- "Legion" är precis den sortens ambitiösa historia som Noah är som bäst på, sa FX:s programchef Nic Grad i ett uttalande, som Digital Spy tagit del av.

- Hans överföring av "Fargo" till tv är en av de mest hyllade tv-händelserna på evigheter. Sen är det också en ära att få jobba med Marvel och att kunna få in ett sånt välrenommerat team av exekutiva prodcenter för att sätta ihop den här piloten, fortsatte Grad. 

Legion är kodnamn för David Charles Haller, professor Charles Xaviers sinnessjuke mutantson, som Xavier fick tillsammans med koncentrationslägeröverlevaren Gabrielle Haller. David Charles Haller dök upp i serietidningssammanhang 1985. 

FX beskriver  serien så här: "Sedan han var tonåring har David kämpat med sin mentala ohälsa. Hans dissociativa störning har gjort att han under årens lopp åkt in och ut från olika psykiatriska sjukhus. Men efter ett märkligt möte med en annan patient ställs han inför möjligheten att rösterna han hör och synerna han ser kanske är verkliga."

Ec7e2958443c8aec47ba8c9e46bbcee0 legion1200
Legion.

Samtidigt håller Fox på att ta fram en annan "X-Men"-serie, "Hellfire", baserad på skurkarna i Marvels "The Hellfire Club", som kunde ses i "X-Men: First Class" (2011). "Hellfire" beskrivs som ett actionäventyr som utspelar sig på 1960-talet och där det handlar mycket om att - i olika former - ta över världen.

"24":s Evan Katz, "Star Trek: Enterprise":s Manny Coto samt "Star Trek 3":s Patrick McKay och JD Payne är involverade i "Hellfire"-projektet.

När det gäller filmfranchisen så kommer nästa film, "X-Men: Apocalypse" i maj 2016.

Så - pepp eller depp på ovanstående två "X-Men"-projekt?
| 15 oktober 2015 11:00 |