RELEASE 13 JULI

Skribent

Alexander Dunerfors

29 juni 2015 | 14:00

"X-Men: Days of Future Past" kommer i förlängd version

Med alla de där Rogue-scenerna vi saknade i filmen.
Uppdatering: 
Nu är det klart att "X-Men: Days of Future Past - The Rogue Cut" släpps på Blu-ray och digitalt den 13 juli. Speltiden på Rogue Cut-versionen landar på totalt 2,31.

Originalnyheten från 5 april:
För att komma ner till en acceptabel speltid är det inte ovanligt att regissörer får döda några darlings innan biopremiär. I Bryan Singers fall handlade det om att klippa bort en hel karaktär: Anna Paquins mutant Rogue skymtar bara förbi i "X-Men: Days of Future Past". 

När detta blev klart vintern 2013 sade man att scenen skulle hamna som bonusmaterial på Blu-ray/DVD-utgåvan. Men planerna är egentligen lite mer ambitiösa än så. Snart släpps superhjältefilmen i en utökad "Rogue Cut":

"Rogue Cut blir 17 minuter längre än originalfilmen. Och jag har gjort några små ändringar", skriver regissören kryptiskt på Twitter.

Enligt tidigare rapporter tillkommer bland annat en fängelseutbrytning med Rogue, Magneto, Professor X och Iceman. 

- Det är en väsentlig del av filmen. Vi vill ge fans hela upplevelsen, har manusförfattaren och producenten Simon Kinberg tidigare sagt.

Med 748 miljoner dollar i intäkter blev "X-Men: Days of Future Past" den mest framgångsrika av X-Menfilmerna hittills. Den 27 maj 2016 kommer Bryan Singers uppföljare, "X-Men: Apocalypse".
| 29 juni 2015 14:00 |