Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

13 juli 2016 | 11:00

"X-Men" blir TV-serie

Av "Burn Notice"-skaparen Matt Nix.
"X-Men" har länge varit stort på vita duken (och snart kommer TV-serien "Legion", som utspelas i samma värld) men nu ämnar Fox ta mutanterna till det lite mindre formatet i form av en ny TV-serie. 

"Burn Notice"-skaparen Matt Nix har fått order om att sätta ihop ett pilotavsnitt till en stor actionserie och seriens synopsis lyder så här:

- Två vanliga föräldrar upptäcker att deras barn besitter mutantkrafter. De tvingas snart fly från den hotfulla regeringen, och under flyktens gång ansluter de sig till ett underjordiskt nätverk av mutanter som alla måste slåss för sin överlevnad.

Fox och Marvel Television kommer att samproducera serien. Fox-chefen David Madden säger så här:

- Att utveckla en Marvel-serie har varit en prioritet för vårt bolag och vi är väldigt nöjda med hur Matt Nix leder oss in i det här spännande universumet. Det består av serietidningsäventyr, känslosamma och komplicerade förhållanden mellan karaktärerna, och en rik existerande mytologi att ta material från. Den här serien har alla möjligheter att bli en stor, kul, och spännande ny serie på grund av alla briljanta människor som arbetar på den.Det är ännu inte klart när serien får premiär.
| 13 juli 2016 11:00 |