Serie

Skribent

Tobias Andersson

18 mars 2023 | 14:27

Skurken Sinister gör livet surt för mutanterna i ”X-Men '97”

Uppföljaren till animerade ”X-Men” kommer kretsa kring Wolverine och Storm när de kommer i kläm med ärkefienden Mr. Sinister.
Våra favoritmutanter med superkrafter kommer återvända i en officiell uppföljare till ”X-Men: The Animated Series”. I svunna tider var vi inte lika bortskämda med superhjältar på vita duken så därför blir det lite extra nostalgiskt när den klassiska, tecknade ”X-Men”-serien snart återvänder till Disney+ med nya avsnitt.
 
Marvel har nu lyft på locket kring seriens detaljer och avslöjat att Magneto kommer behöva maka på sig som seriens storskurk, även om han ändå blir med på ett hörn. Denna gång blir det istället Mr. Sinister som kommer reta upp mutanterna – en ärkeskurk som (hittills) ännu inte fått någon live-action-behandling i MCU-filmerna.
 
Det sista avsnittet av ”X-Men: The animated Series” sändes 1997 och uppföljaren kommer ta vid där originalserien avslutades, därav titeln ”X-Men '97”.
 
Mr. Sinister blir ärkefienden när animerade "X-Men" introduceras för en ny generation.
 
I nya säsongen håller Storm och Wolverine i trådarna kring hjältegruppen X-Men. Magneto vill ta över efter Charles Xavier samtidigt som X-Men stöter på patrull när Sinister vill göra sig av med mutanterna en gång för alla, så lyder seriens story enligt Collider.
 
”X-Men '97” får premiär någon gång i år hos Disney+. Tills dess kan du redan nu ladda upp med de klassiska avsnitten som finns tillgängliga hos streamingjätten.
| 18 mars 2023 14:27 |