Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

9 februari 2024 | 11:00

Wynonna Earp rider igen - övernaturliga westernserien återvänder för en film

Goda nyheter för alla fans av sköna kultserier, mot slutet av 2024 är det dags för ett återbesök i skärselden.
"Wynonna Earp" är den övernaturliga moderna westernserien, baserad på en serietidning, som gick i fyra säsonger och lades ner 2021. Nu återuppstår den (tillfälligt?) som en 90 minuter lång film på streamingtjänsten Tubi. Det avslöjade Vanity Fair.
 
Specialen har fått titeln "Wynonna Earp: Vengeance", och kommer ha premär på Tubi mot slutet av året. som kommer att ha premiär i slutet av 2024 med skådespelarna 
 
Har du missat "Wyononna Earp"? Melanie Scrofano ("Letterkenny", "Star Trek: Strange New Worlds" gör titelrollen, tillika Wyatt Earps barnbarnsbarn.
 
I seriens inledning återvänder hon till hemstaden Purgatory och måste börja skicka tillbaka reinkarnerade laglösa till helvetet. Till sin hjälp har hon bland annat sin syster Waverly (Dominique Provost-Chalkley) och en evigt ung Doc Holliday (Tim Rozon).
 
Scrofano, Chalkley och Provost-Chalkley återvänder alla till sina gamla roller.
 
Exakt vad filmen kommer handla om är fortfarande hemligt, men tv-seriens skapare kunde åtmnstone avslöja att det utspelar sig en bit efter säsong fyra:
 
- Doc och Wynonna har varit ute på äventyr, och Waverly och Nicole [Waverlys parter]  har varit hemma i Purgatory och gjort sin grej. Jag tror att det kommer att bli riktigt intressant att se för alla tillbaka - kanske att möta en utmaning som de aldrig har mött förut, något ganska intensivt. Det blir alla dina favoritögonblick med karaktärerna, men också lite om att växa upp och vara den du är nu och förtjäna alla dina val.
 
Tyvärr streamas inte "Wyononna Earp" för tillfället på någon svensk tjänst, men den har funnits tillgänlig förr och gör förhoppningvis återkomst inom en inte alltför avlägsen framtiden.
 
 
| 9 februari 2024 11:00 |