Film

Skribent

Alexander Kardelo

17 december 2016 | 09:30

Woody Harrelsons nästa film ska spelas in i en tagning

Hans nästa film "Lost in London" spelas in i en enda tagning, och livestreamas till biografer.
Film i en enda tagning är ovanligt, men inget nytt. Alfred Hitchcock lekte med konceptet redan år 1948 med ”Repet”. Något nyare exempel är ”Birdman” och tyska ”Victoria” häromåret. 
 
Woody Harrelson har planer på att ta utmaningen ett steg längre. I början av 2017 ska han regissera ”Lost in London”, en film som spelas in och streamas live ut på biodukar. ”Ingen har någonsin varit så korkad”, säger stjärnan själv i videon nedan.
 
 
”Lost in London” bygger på Harrelsons egna upplevelser från en misslyckad utekväll i London. Han råkade ha sönder ett askfat i en taxi och hamnade i häktet över natten. Harrelson kallar filmen för ”en komedi om att hitta sig själv” i en intervju med Entertainment Weekly
 
I rollistan finns totalt 30 skådespelare, bland andra Owen Wilson och Willie Nelson. Filmen blir ungefär 100 minuter lång och tar med publiken på en resa genom 14 inspelningsplatser runt om i London. 
 
Livesända teaterpjäser och musikaler har blivit vanliga på senare år, inte minst i Sverige. Men att försöka göra det med en film är något helt nytt. Woody Harrelsons ambitiösa projekt får biopremiär den 19 januari, och lyckas han så har han förmodligen skrivit filmhistoria. Misslyckas han så är karriären över, skämtar han.
 
Tyvärr är det inte klart om vi får se experimentet även på svenska biodukar.
| 17 december 2016 09:30 |