Film

Skribent

Alexander Kardelo

28 augusti 2018 | 15:00

Woody Allen tar en paus från filmvärlden

För första gången på mycket länge kan 2019 bli ett år utan en ny Woody Allen-film.
82-årige regissören Woody Allen har pumpat ut en långfilm om året under nästan hela sin karriär. Man får gå tillbaks till 1981 för att hitta ett årtal utan en biopremiär.

Men 2019 ser mörkt ut för Allen, som kanske får ta en välbehövlig paus. Page Six skriver att han får allt svårare att hitta finansiärer, speciellt i #MeToo-eran.

- Hans filmer drar inte in pengar. I åratal har han gått från en finansiär till en annan. Han åkte till och med till Europa. Men han har slut på alternativ, säger en anonym källa från filmbranschen.

Det var ironiskt nog hans son, Ronan Farrow, som skrev den avslöjande artikeln om Harvey Weinstein förra hösten och skakade om Hollywood. Sedan dess har gamla anklagelser kring Woody Allen kommit upp till ytan på nytt - adoptivdottern Dylan Farrow ska ha blivit sexuellt antastad som barn.

Flera av skådespelarna i Allens senaste film "A Rainy Day in New York" har ångrat sin medverkan efteråt, och valt att skänka sina löner till offer för sexuella övergrepp. I komedin, som fortfarande ska släppas under 2018, medverkar bland andra Timothée Chalamet, Elle Fanning, Jude Law och Selena Gomez.
 
Hans nästa projekt på IMDb är listat till år 2020, men filmskaparen kämpar med finansieringen - och sägs kämpa med att hitta skådespelare som vill jobba med honom.

- Woody har alltid lockat fantastiska skådespelare. Men efter MeToo är han giftig, berättar källan.
| 28 augusti 2018 15:00 |