PODCAST

Skribent

Viktor Jerner

5 december 2017 | 22:00

Wolverine återvänder – i helt nytt format

Hugh Jackman har gjort sina sista filmer som X-Mens vassaste medlem – nu tar karaktären en oväntad ny riktning in i podcastvärlden.
Efter den briljanta svansången som James Mangold och Hugh Jackman fick till i "Logan" har det varit oklart vad som kommer hända med Wolverine framöver. Att han kommer fortsätta i serieformat har varit en självklarhet, men utöver det då? På rörlig bild-fronten ser det ut som att vi får nöja oss med X-23 ett tag framöver, men det betyder inte att Marvel inte har möjlighet att utforska helt nya vägar in i andra format.
 
Den idén tycks de verkligen ha omfamnat helt och hållet nu, för nyligen så utannonserade just Marvel ett samarbete med podcastappen Stitcher som kommer resultera i den tio avsnitt långa podcasten "Wolverine: The Long Night". Benjamin Percy, som tidigare har skrivit manus till DC Comics "Green Arrow"-serie, ligger bakom berättelsen som kretsar kring två poliser på jakt efter en seriemördare i Alaska. Den huvudmisstänkta är ingen annan än allas vår Wolverine.
 
Richard Armitage.
 
Percy drar bland annat kopplingar till den fenomenala tv-serien "True Dectective" (ja, även säsong två) och podcasts som S-Town och Serial, vilket är ljuv musik för mina öron. Att kombinera det starka podcastformatet och den typen av true crime-doftande narrativ med Wolverine kan verkligen bli hur bra som helst. Addera sedan att Richard Armitage ("The Hobbit", "Hannibal") gör rösten till titelkaraktären, så har vi ett recept för framgång. 
 

"Wolverine: The Long Night" väntas ha premiär under 2018 – kommer du lyssna?

| 5 december 2017 22:00 |