Film

Skribent

Alexander Dunerfors

7 april 2014 | 22:01

Winter Soldier kommer tillbaka i "Captain America 3"

Och Marvel har bekräftat premiärdatumet som utmanar DC Comics Superman-uppföljare. Varning för spoilers!

Medan Captain America gör succé på biografer världen över, är pressturnén i full gång för såväl skådespelare som regissörer. Joe och Anthony Russo har nyligen gett några intressanta intervjuer inför den amerikanska premiären av "Captain America: Return of the First Avenger".

- Allt med Marvel är hemligt, men vi kan berätta att filmen är uppenbart skriven som en första del av två. Man kan tänka sig att nästa film borde fortsätta på Winter Soldiers historia, säger Joe Russo till Slashfilm.

- Det är ingen spoiler. Det blir tydligt när man ser filmen och ser hur den slutar, tillägger han.

Filmens skurk Winter Soldier visar sig vara en gammal bekant för Steve Rogers aka Captain America, och de som sett filmens bonusscen vet att det finns mer att berätta. (Enligt tidigare rapporter har Sebastian Stan skrivit kontrakt för hela nio filmer!)

Collider har snackat med manusförfattarna Christopher Markus och Stephen McFeely, som fortfarande försöker hitta rätt idé för uppföljaren:

- Hans historia är så fascinerande att man kan göra en hel film bara om Winter Soldier. Frågan är, om man bara visar lite av hans historia, kommer den att överskugga allt annat? Det börjar bli svårt att hitta problem för Captain America, han anpassar sig ganska bra. Winter Soldier har däremot fullt av problem. Vi måste hitta en balans.

Premiärdatumet 6 maj 2016 har nu bekräftats av Marvel. Det sätter "Captain America 3" på biodukarna samma dag som DC Comics "Batman vs Superman".

Läs också MovieZines intervjuer: 

Scarlett Johansson: "Det finns för få kvinnliga hjältar"

Chris Evans: "Därför tar jag en paus från skådespeleriet"

| 7 april 2014 22:01 |