Film

Skribent

Fredrik Adolvsson

17 januari 2024 | 08:30

Winston Zeddmore styr och ställer i "Ghostbusters: Frozen Empire"

Ernie Hudson och Dan Aykroyd avslöjar hur det står till med deras karaktärer i uppföljaren till "Ghostbusters: Afterlife".
För att få en sak ur vägen på en gång - efter att ha fått den svenska undertiteln "Frozen City", har den svenska distributören SF Studios äntligen tänkt om och rätt. Det var på tiden! Nu heter filmen "Ghostbusters: Frozen Empire" även här. Här i Sverige är Empire State kanske inte lika känt som smeknam för New York City som det är där, men att bolla två olika engelska titlar förvirrade ännu mer.
 
Med det ur vägen så har Ernie Hudson och Dan Aykroyd, det vill säga Winston Zeddmore och Ray Stanz, i en intervju med Empire avslöjat mer om var i livet deras karaktärer befinner sig i den nya filmen. 
 
Tack vare slutet på "Ghostbusters: Afterlife" vet vi att Winston Zeddmore är ansvarig för att starta upp brandstationen och jakten i New York igen. Ernie Hudson:
- Winston är en förmögen man nu, och han finansierar forskning om ny teknik och vetenskapen bakom spökjakt. När världen är hotad... Vem ska du ringa? Han tar på sig dräkten tillsammans med resten av dem.
 
Men Ray kommer inte följa med ut, om Winston Zeddmore får bestämma. Dan Aykroyd:
- Ray har gått i pension! Han har problem med konditionen, försäkringsproblem. Winston är den som bestämmer nu och han bestämmer att Ray ska ta ett steg tillbaka från spökjakten och bara vara en rådgivare. Ray gillar inte det här. Gozer är borta, men det finns ett lika fruktansvärt hot som kommer från Queens, via Indusdalen, och Ray vill vara där ute och köra Cadillacen.
 
Vilken position Bill Murrays Peter Venkman intar får vi veta en annan gång. Kanske vid biopremiären den 3 april. 
 
 
 
 
 
| 17 januari 2024 08:30 |