Film

Skribent

Alexander Kardelo

7 maj 2022 | 11:00

Will Smiths nästa film flyttas till 2023

Premiären för Antoine Fuquas actionpackade drama "Emancipation" försenas - efter Oscarsskandalen.
Skådespelaren Will Smith och hans något skamfilade rykte kan just ha råkat ut för ännu ett bakslag. 
 
Variety rapporterar att Smiths nästa storfilm "Emancipation" sannolikt inte får premiär till Oscarssäsongen 2022, utan flyttas till ett obestämt datum 2023.
 
I "Emancipation" spelar han en slav vid namn Peter som, efter att ha blivit nästan piskad till döds, flyr från en plantage i Louisiana. På väg norrut i landet förföljs han av kallblodiga jägare. Filmen bygger på en sann historia, och beskrivs som en actionthriller snarare än ett drama. Antoine Fuqua står för regin och har fått en rejäl budget på 100 miljoner dollar att jobba med.
 
Rollen i "Emancipation" spåddes kunna ge Smith ännu en Oscarsnominering efter hans hyllade insats i "King Richard". Men numera är Will Smith och Oscarsgalan inte bästa vänner om man säger så. Streamingtjänsten Apple ska ha ställt in sina planer på att släppa filmen hösten 2022, och kommer att hålla på den till nästa år. 
 
Sedan Will Smith klappade till Chris Rock på Oscarsgalans scen i slutet av mars har Netflix dragit sig ur två av hans planerade filmer, och även "Bad Boys 4" svävar i ovisshet. 
 
Med lite tur kan "Emancipation" bli filmen som åter ställer honom i rampljuset som en vass dramaskådis, men det är förståeligt om Apple vill vänta tills skandalen blåst över.
| 7 maj 2022 11:00 |