Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

14 februari 2019 | 09:30

Will Smith förklarar varför han nobbade "The Matrix"

"Jag hade antagligen bara sabbat det."
Det är ingen stor hemlighet att Will Smith tackade nej till att spela Neo i "The Matrix" för tjugo år sedan. Nu berättar han med egna ord varför:
 
 
Smith var riktigt het i Hollywood efter framgångsrika sci-fi-filmer som "Independence Day" och "Men in Black" (även om Steven Spielberg fick övertala honom till den senare). När så bröderna Wachowski kom och pitchade "The Matrix", förstod han ingenting av deras idé.

- Så här sålde de in filmen: "Dude, tänk dig typ att du är i ett slagsmål och du hoppar, men du stannar mitt i hoppet..."

Han nobbade erbjudandet och klev på westernfloppen "Wild Wild West" istället, något som han ångrar sen dess. Men Smith påpekar i videon nedan att "The Matrix" antagligen hade blivit en helt annan film med honom:

- Keanu var perfekt. Laurence Fishburne var perfekt. Om jag hade gjort den, och jag är svart, skulle Morpheus inte vara svart. De tittade på Val Kilmer. Jag som Neo och Val Kilmer som Morpheus, det hade antagligen sabbat filmen. Så jag gjorde er alla en tjänst.
 
Var det rätt beslut av Will Smith att tacka nej till "Matrix"? Tyck till nedan.
| 14 februari 2019 09:30 |