Film

Skribent

Josefine Krischausky

21 april 2021 | 22:00

Whoopi Goldberg arbetar på manus till en superhjältefilm

Handlingen kretsar kring en äldre, svart kvinna som måste lära sig att hantera nya krafter, berättar hon.
Whoopi Goldberg har genom åren hunnit packa sitt CV med ett stort antal film- och tv-roller, men har även varit aktiv som programledare under en lång tid, där hon också har bidragit en del till manusskrivandet för olika program. Nu avslöjar skådespelaren att hon för tillfället skriver på inget mindre än en superhjältefilm, som ska bidra med nya perspektiv till genren.
 
I en intervju med Variety berättar Goldberg själv om projektet, som kommer att kretsa kring en äldre svart kvinna, som plötsligt får nya krafter och måste lära sig att hantera dem.
 
- Jag har varit besatt av superhjältar sedan jag var ett litet barn. De allihopa räddar världen hela tiden. Men vet ni vem som verkligen kommer att rädda världen? Äldre svarta kvinnor.
 
Och Goldberg har trots allt varit en central personlighet när det kommer till att representera svarta kvinnor i Hollywood och underhållningsbranschen. När hon 1994 ledde Oscarsgalan var hon både den första svarta personen och den första kvinnan att göra det, och dessutom var hon den första, och hittills enda, svarta kvinnan att vinna både en Oscar, Emmy, Grammy och Tony Award. 
 
Några mer detaljer om Goldbergs superhjältefilm finns ännu inte att tillgå, men det blir säkerligen ett spännande projekt att följa utvecklingen av. Om Goldberg själv kommer att spela den ledande rollen, eller om den går till någon annan, återstår att se. 
| 21 april 2021 22:00 |