Serie

Skribent

MovieZine

20 december 2018 | 15:00

”Who Is America?” får inga fler säsonger

Den avslöjande sketchserien med Sacha Baron Cohen läggs ned efter sju avsnitt.
”Who Is America?” blev en av årets roligaste nya tv-serier. Med lika osannolika som avslöjande dolda-kameran inslag lyckades Sacha Baron Cohen både reta upp en del högt uppsatta amerikaner, och roa och skrämma sin publik.

Men det blir ingen fortsättning, meddelar komikern i THR:s podcast. Kanske är hans tilltänkta offer lite mer på alerten nu, och han säger också att han inte har fler karaktärer på lager.

- Jag kan aldrig mer få en politiker att visa rumpan medan han skriker ”God bless America!” och ropar N-ordet (...) Det är som ”Da Ali G Show” i England. Jag gjorde en säsong. Tanken är inte att det ska bli en ”Seinfeld” eller ”Saturday Night Live”.

Dessutom blev makeup-processen alltför krävande, när Sacha Baron Cohen skulle iklä sig sina olika personligheter - "jag är för lat", säger han.

I serien intervjuade Cohen flera oanande amerikaner och makthavare, för att känna på läget i ett splittrat Amerika. Serien gav honom en Golden Globe-nominering. Men han och kanalen Showtime stämdes också på 95 miljoner dollar för ett av de mer provokativa inslagen.
 
"Who is America?" finns att streama på HBO Nordic.
| 20 december 2018 15:00 |