Film

Skribent

Andreas Samuelson

27 februari 2024 | 19:30

”White Lotus”-stjärnan Aubrey Plaza spelar huvudrollen i kultregissören John Waters comeback-film

”White Lotus”-stjärnan är klar för kultregissörens första film på 20 år, en filmatisering av hans egna roman ”Liarmouth”.
John Waters blev känd för kultfilmer som "Pink Flamingos” (1972), ”Polyester” (1981), ”Hairspray” (1988), ”Cry-Baby” (1990) och ”Serial Mom” (1994). Men när hans senaste film "A Dirty Shame” (2004) floppade lade han filmskapandet på hyllan och har sysslat med bland annat konst.
 
Nu gör han dock comeback med en filmatisering av sin egen roman ”Liarmouth” och Aubrey Plaza ska spela huvudrollen, skriver World of Reel. Plaza nominerades till både Emmy och Golden Globe för andra säsongen av ”White Lotus” men har även medverkat i filmer som ”Scott Pilgrim vs. the World” (2010), ”Child’s Play” (2019) och ”Operation Fortune: Ruse de Guerre” (2023).
 
Huvudpersonen i ”Liarmouth” beskrivs som en bedragare, väsktjuv och mästare i förklädnad som hatad av barn och djur och vars egna familj vill döda henne. Hon är på flykt men möter en sinnessjuk man som får henne att börja tala sanning.
 
Filmen annonserades redan 2022 men verkar ha försenats på grund av skådespelarstrejken. Nu har dock Waters skrivit färdigt manuset, en budget utveckla och inspelningen planeras till sommaren i regissörens hemstad Baltimore. Enligt Plaza var det hon själv som övertalade Waters att ge henne rollen:
 
- Jag mailade honom omedelbart och sa, 'det är bäst för dig att du låter mig provspela. Jag ser till och med ut som tjejen på omslaget av boken”. Jag kastar mig för hans fötter. Jag kommer att göra allt för att få rollen. Jag menar vad som helst, säger hon till Dazed.
 
Det ser ut som om planen lyckades och med tanke på hennes knasiga rollprestationer och Waters galna filmografi så lär det bli ett perfekt samarbete.
 
Ser du fram emot ”Liarmouth”?
| 27 februari 2024 19:30 |