Film

Skribent

Andreas Samuelson

7 oktober 2022 | 09:30

John Waters gör sin första film på nästan 20 år

Kultfilmsregissören återvänder till vita duken med en filmatisering av sin egen roman ”Liarmouth”.
Efter en alltför lång frånvaro så har Waters beslutat sig för en comeback inom långfilmen. Han är klar för att skriva och regissera en filmatisering av egna romanen “Liarmouth: A Feel-Bad Romance” som släpptes tidigare i år, skriver Deadline. Det blir hans första långfilm sedan 2004 års ”A Dirty Shame” vars misslyckande fick honom att lägga filmskapandet på hyllan.
 
”Liarmouth” handlar om portföljtjuven, bedragaren och förklädnadsmästaren Marsha. Hon är hatad av djur och barn, och hennes familj vill se henne död. Hon är smart, desperat, störd, på flykt och ljuger ständigt - tills en galning får henne att tala sanning. Den beskrivs som en kul, snuskig berättelse om sex, brott och dysfunktionella familjer.
 
- "'Liarmouth' är det galnaste jag har skrivit på ett tag så det kanske är passande att min roman var tillräckligt chockerande för att återstarta motorn i min filmkarriär. Jag är nöjd med att vara tillbaka i filmbranschen, förhoppningsvis för att sprida dement glädje till äventyrliga filmbesökare runt om i världen, säger den 76-årige regissören.
 
Få filmskapare är så kultförklarade som Waters, kallad både ”Påven av skräp” och ”The Baron of Bad Taste”. Han slog på 1970-talet igenom med skräptrilogin bestående av ”Pink Flamingos”, ”Female Trouble” och ”Desperate Living” som både chockade och roade omvärlden. Sedan dess började han göra (om än fortfarande bisarra) filmer för en bredare skara, som ”Hairspray”, ”Cry-Baby” och ”Serial Mom”.
 
Filmvärlden har definitivt varit lite briljant galenskap fattigare med Waters frånvaro så hans återkomst är fantastiska nyheter. Att han dessutom ska filmatisera en av sina egna romaner är bara en bonus. Vi ser tveklöst fram emot att vad för tokigheter han levererar när filmen är färdig.
| 7 oktober 2022 09:30 |