Spel

Skribent

Lina Svensson

17 april 2021 | 15:00

Med spelet "What The Dub?!" blir din filmkväll tusen gånger roligare

"What The Dub?!" är det nya partyspelet som låter dig och dina vänner skriva nya repliker till scener tagna från B-filmer och reklamfilmer.
Tillhör du den grupp människor som pratar konstant medan du tittar på film? Som aldrig kan motstå frestelsen att slänga ur dig en och annan "rolig" och oftast extremt olämplig kommenterar mitt under de mest känsloladdade scenerna? Sitter du där helt oförstående när ditt sällskap fräser åt dig att hålla tyst, istället för att skratta hejdlöst åt dina extremt fyndiga repliker? Blir du av någon oförklarlig anledning inte längre inbjuden till filmkvällar hemma hos kompisarna?  
 
Jag vill börja med att vara väldigt tydlig här. Jag står helt och hållet på dina nära och käras sida. Människor som dig är faktiskt fruktansvärda. Men vad skulle du säga om jag berättade att det nu finns en möjlighet för dig att sona dina brott och återvinna dina vänners kärlek. Och att du till och med kan dra nytta av dina “talanger”. Att det finns ett spel som går ut på att fundera ut roliga repliker till diverse filmklipp. Ju grövre, desto bättre.
 
Det är nämligen precis vad spelet "What the Dub!?" går ut på. Du och dina vänner ska var och en klura ut den fyndigaste (och mest opassande) repliken där delar av ljudfilen saknas. Och när alla är klara kommer vart och ett av bidragen spelas upp på skärmen.
 
Large 789dcbb29b0ad7f8595dbd87bf2dcf04 what the dub
 
När samtliga bidrag har blivit presenterade ska spelarna rösta på den fyndigaste repliken. Och nej man får tyvärr inte rösta på sin egen text, så du lär med andra ord välja det näst bästa bidraget. Desto fler röster ditt bidrag får, desto mer poäng får du (ganska logiskt).  Ni bestämmer själva hur många rundor ni vill köra strax innan spelet startar, och när alla filmklipp har presenterats räknas poängen ihop och en vinnare koras. Obs. Man måste skriva på engelska.
 
Large 789dcbb29b0ad7f8595dbd87bf2dcf04 wtd asset3
 
"What The Dub?!" är som de flesta andra partyspel roligast att spela när man sitter samlade tillsammans. Men som med allting annat så sätter Corona stopp för allt som är kul just nu, och då är spelets onlinefunktion ett mer pandemivänligt alternativ. Man kan spela upp till 6 spelare och som minst 2 personer. Dock rekommenderas det att man åtminstone är 3 personer per omgång (det blir liksom inte lika spännande när man endast har ett alternativ att rösta på).
 
"What The Dub?!" finns ute nu till Nintendo Switch, Playstation 4 och 5, Xbox One och PC. Spelet kostar cirka 70 kronor. 
 
 
Kommer du att testa "What The Dub?!" tillsammans med dina vänner?
 
| 17 april 2021 15:00 |