Film

Skribent

Mats Karlsson

30 januari 2013 | 14:01

Weinstein erkänner missen med "The Master"

Filmmogulen är självkritisk till sin marknadsföring av Paul Thomas Andersons drama inför Oscarsracet.

Harvey Weinstein har i stort sett prenumererat på Oscarspriserna de senaste åren och även i år är han i framkanten och nosar på Oscarsstatyetterna. En av filmerna som i ett tidigt skede seglade upp som en stor Oscarsfavorit var Paul Thomas Andersons "The Master", men så många Oscarsnomineringar blev det dessvärre inte. Nu avslöjar Weinstein att han inte är speciellt nöjd med hur han marknadsförde filmen.

- Jag tror att biopubliken hade problem med filmen och behövde guidas och låta den sjunka in. Jag var så förälskad i filmen att jag trodde inte att publiken skulle ha problem att ta till sig den. Folk omkring mig sa att folk skulle ha problem med den, men själv älskade jag filmen. Kanske hade jag gjort honom en tjänst om jag hade varit djävulens advokat istället för en hejarklacksledare, säger Weinsten till Deadline.

"The Master" fick tre Oscarsnomineringar, medan Weinsteins andra film "Du gör mig galen!" ("Silver Linings Playbook") fick hela åtta nomineringar. Så helt lottlös lär Weinstein inte bli.

| 30 januari 2013 14:01 |