Serie

Skribent

MovieZine

8 juni 2023 | 12:00

"Wednesday"-skådis svarar på anklagelser om sexövergrepp

Percy Hynes White försvarar sig mot falska rykten: "Sluta trakassera min familj och mina vänner."
21-årige skådisen Percy Hynes White slog igenom i slutet av förra året i tv-serien "Wednesday", där han spelar Xavier.
 
I början av 2023 anklagades han på Twitter för sexuella trakasserier mot flera kvinnor, skriver Variety. Hynes White och hans vänner anklagas för att ha ordnat fester med alkohol och droger, för att kunna ligga med tjejer - varav en minderårig. Dessa tweets är nu raderade och sanningshalten kan inte bekräftas, men skådespelaren uttalar sig för första gången offentligt om ryktena som förföljt honom.
 
"Tidigare i år startades en smutskastningskampanj mot mig, av någon jag aldrig hade träffat. På grund av det har min familj blivit trakasserad och mina vänner har fått dödshot", skriver han på sin Instagram.
 
"Det är falska rykten. Jag kan inte acceptera att bli utmålad som trångsynt eller någon som skulle sätta folk i fara. Det är sådana skadliga påståenden som skapar misstro mot offer."
 
 
"Det är bedrövligt att denna felaktiga information har upprört folk. Jag är verkligen tacksam för alla som stått vid min sida och hjälpt mig att dela fakta. Trakasseringen av min familj, mina vänner och kollegor måste få ett slut, snälla", avslutar Percy.
 
Fans av "Wednesday" har försökt att få Percy Hynes White sparkad från Netflix-serien. Om det lyckades återstår att se.
 
Bara häromdagen kommenterade Jenna Ortega att andra säsongen av hennes serie kommer "fokusera mer på skräck och mindre på kärlek och killar" - dåliga nyheter för Xavier kanske?
| 8 juni 2023 12:00 |