Serie

Skribent

Josefine Krischausky

30 juli 2021 | 13:15

"Waterworld" får uppföljare i form av en tv-serie

Det postapokalyptiska äventyret med Kevin Costner väcks till liv på nytt, över 25 år efter sin premiär.
Kevin Reynolds äventyrsfilm "Waterworld" sågs vid sin premiär som en av tidernas mest ambitiösa och dyraste filmproduktioner, men kom senare att istället bli betraktad som en av filmvärldens största floppar. Dock verkar den ha åldrats tillräckligt väl för 25 år senare kunna väckas till liv på nytt, och en uppföljare ska nu officiellt vara på gång. 
 
Två av producenterna bakom filmen, John Davis och John Fox, avslöjar nu för Collider att de tillsammans med Universal arbetar på en uppföljande tv-serie. Denna kommer låta oss återse flera av karaktärerna, 20 år efter händelserna i filmen. 
 
Serien befinner sig precis i början av sin utveckling, och varken en showrunner eller några manusförfattare är anslutna till projektet i nuläget. Däremot är det klart att serien regisseras av Dan Trachtenberg, som främst är känd för sin debutfilm "10 Cloverfield Lane". 
 
"Waterworld" tog plats i en postapokalyptisk framtid där jorden har blivit totalt översvämmad av vatten, en premiss som trots allt lyckas göra den aktuell i den moderna världens klimat. I den centrala rollen sågs Kevin Costner, vid sidan av namn som Jeanne Tripplehorn och den avlidne Dennis Hopper. Det är ännu inte bekräftat om några av filmens skådespelare planerar att återvända till sina roller. 
 
Var vi kommer kunna ta del av serien återstår att se, då någon specifik streamingtjänst ännu inte är kopplad till produktionen. Något premiärdatum är inte heller satt i nuläget. 
| 30 juli 2021 13:15 |