Film

Skribent

Robin Hakanen Martio

19 januari 2020 | 14:15

Warner Bros och Universal vill återuppliva DVD och Blu-ray

Trodde du att DVD och Blu-ray var ett dött format så vill Warner Bros och Universal mena annorlunda, så pass så att de är beredda att samarbeta för saken.
Med digital media i spetsen för underhållning i hemmet så lämnas inte mycket plats - eller efterfrågan - för fysisk media såsom DVD, Blu-ray och 4K-skivor.

Allt tyder på att marknaden håller på att lämna plats åt det nya formatet.

Men det verkar inte Warner Bros och Universal vilja acceptera. AVnirvana.com rapporterar att dessa två giganter har i ett pressmeddelande gått ut och redogjort en önskan att slå sig samman för att bibehålla pulsen på försäljning av fysisk media (digital media kommer dock att fortsätta distribueras separat).

Samarbetet ska sträcka sig upp till ett decennium, och hanteras genom ett nytt företag grundat av de två studiorna.

Nu väntar bara Warner Bros och Universal på att regeringen backar upp storsatsningen. Om allt går som det ska så kommer maskineriet redan att dras igång tidigt nästa år.

Slutligen så har dessa två bolag inte heller glömt bort marknaden utanför USA, då planerna är att Universal ska distribuera Warner Bros fysiska titlar i Tyskland, Österrike, Schweiz och Japan - medan Warner Bros återgäldar tjänsten genom att ge ut Universal filmer i Storbritannien, Italien, Belgien, Nederländerna och Luxemburg.

Frågan kvarstår dock om det verkligen räcker för att blåsa liv i fysisk media på ålderns höst.
| 19 januari 2020 14:15 |