Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

12 maj 2016 | 15:10

"Warcraft"-Travis Fimmel gör unik sci-fi härnäst

"Inversion" handlar om vad som händer när gravitationskraften på jorden försvinner.
Det är bråda dagar för "Vikings"-stjärnan Travis Fimmel. Snart får vi se honom som Lothar i Duncan Jones "Warcraft", och efter att ha smakat på high fantasy-blommans ljuva nektar bär det nu av mot sci-fi-land för skådespelaren.

Regissören bakom "50 First Dates", "Get Smart" och "Tommy Boy" (nej, det osar inte direkt sci-fi-epos om de filmerna) ska göra film av ett manus som Oscarsvinnaren Paul Haggis har varit med och skrivit som ska heta "Inversion". 

Filmen ska handla om en streetsmart amerikansk fifflare (Fimmel) som tvingas ta hjälp av en ung kinesisk forskare för att förhindra att jorden ska tappa sin gravitationskraft, med självklara och förödande konsekvenser.

Peter Segal, som regissören heter (och som regisserat en drös Adam Sandler-rullar i sin karriär), säger så här om valet av Fimmel:

- Jag älskar Travis porträtt av Ragnar, vikingarnas kung. Jag behövde en modern Peter O'Toole i huvudrollen och nu har jag hittat honom. En man som kan spela en karaktär som kan dominera ett rum fullständigt, och få dig att skriva en check innan du ens insett att han är borta och att du blivit lurad.

"Inversion" börjar spelas in i Dublin i september, för att därefter resa till Shanghai och Chicago.
| 12 maj 2016 15:10 |