BIOTOPPEN

Skribent

Alexander Dunerfors

30 maj 2016 | 12:45

”Warcraft” ny etta på biotoppen

Så många såg Duncan Jones fantasyäventyr på bio i helgen.
Två av vårens sista eller sommarens första mastodonter - ”Warcraft: The Beginning” och ”Alice i Spegellandet” - intog biodukarna förra veckan och klättrade rakt upp på biotoppen. 

Duncan Jones efterlängtade spelfilmatisering "Warcraft: The Beginning" drog blandade recensioner (MovieZine gav den enda 4:an i betyg) men publiken lät sig inte avskräckas. 83 609 biobesökare klev in i Azeroth för att se människor slåss mot orcher i episka krig. Det räckte gott och väl för en förstaplats i helgen.

Äventyr åt det mer barnvänliga håller bjöds det på i ”Alice i Spegellandet” med Mia Wasikowska och Johnny Depp, nya tvåan på biotoppen. 

Helgens tredje mest sedda film blev ”The Angry Birds Movie”. Se hela biotoppen här...

I Staterna får de vänta till 10 juni på ”Warcraft”-premiär, där gick ”Alice i Spegellandet” istället upp mot ”X-Men: Apocalypse”. Den sistnämnda blev etta på Box Office med nationella intäkter på 65 miljoner dollar (och redan 250 miljoner världen över). 

”Alice i Spegellandet” kallas av experter för en besvikelse, med intäkter på 28 miljoner dollar i USA (och totalt 93 miljoner världen över). Tim Burtons ”Alice i Underlandet” från 2010 drog in över 1 miljard dollar, men uppföljaren lär få svårt att komma upp i liknande siffror.
| 30 maj 2016 12:45 |