Skribent

MovieZine

6 februari 2023 | 08:20

Viola Davis kan nu titulera sig EGOT-vinnare

Stjärnan kan ställa en Grammy bredvid sin Oscar, sin Emmy och sina Tonys.
Skådespelerskan Viola Davis är den senaste att ansluta sig till den exklusiva EGOT-klubben. Detta tack vare hennes vinst på Grammygalan under söndagen - där vann hon pris för ljudboksversionen av sin självbiografi ”Finding Me”.
 
"Jag skrev boken för att hedra den sexåriga Viola, Hennes liv, glädjen och trauman. Vilken resa. Jag har EGOT!" sa stjärnan djupt rörd i sitt tacktal.
 
Davis vann en Oscar för dramat ”Fences” från 2016 och en Emmy för tv-serien ”How To Get Away With Murder”. Sen tidigare har hon också två Tony-priser hemma för sina insatser på teaterscenen.
 
 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av VIOLA DAVIS (@violadavis)

 
Davis har agerat på film och tv sedan 90-talet, men slog igenom för den breda publiken i dramakomedin "Niceville" (2011). Hon blev även Oscarsnominerad för "Tvivel" (2008) och "Ma Rainey's Black Bottom" (2020).
 
Bland hennes senare roller finns DC-filmerna "Suicide Squad" och "The Suicide Squad". Hin kommer att upprepa rollen som hårdingen Amanda Waller i en egen spinoff-serie, som är en del av DC:s ambitiösa planer för de kommande åren.
 
Totalt har nu 18 personer vunnit EGOT - Emmy, Grammy, Oscar och Tony - alla fyra åtråvärda priser i den amerikanska nöjesbranschen. Innan Viola Davis fanns bland andra Rita Moreno, Andrew Lloyd Webber, Mel Brooks, Audrey Hepburn och Jennifer Hudson med i den prisade skaran. Lär vara en boost för egot!
| 6 februari 2023 08:20 |