Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

13 oktober 2015 | 22:00

Vinner "Mad Max: Fury Road" Oscarn för Bästa Film?

Warner Bros. vill att filmen nomineras.
Årets mest hyllade actionfest, "Mad Max: Fury Road", vore en värdig Oscars-vinnare. Det tycker i alla fall Warner Bros. Produktionsbolaget har nämligen bestämt sig för att pusha filmen som en kandidat till det mest prestigefulla priset i filmvärlden; Oscarn för Bästa Film. Måhända att filmen är ett långskott för priset, men betänk att det kostar pengar för produktionsbolagen att lobba sina filmer för juryn, så helt chanslös anser nog inte Warner att "Fury Road" är.

Har filmen någon chans att vinna då? Nja, i realiteten ska det nog mycket till. Akademin och sci-fi har ju inte alltid gått hand i hand, även om otippade filmer har vunnit förr. "Sagan om Konungens Återkomst" tog som bekant hem priset, även om genren då var fantasy och inte sci-fi, men uppenbarligen är det inte omöjligt att vinna priset trots att man inte är ett svårmodigt, verklighetsbaserat drama, vilket är genren som brukar vinna.

Sajten io9 skriver att studion också vill ge Charlize Theron och Tom Hardy chansen att vinna priset för respektive Bästa Skådespelare, och att Nicholas Hoult ska bli nominerad för Bästa manliga birollsinnehavare, för sin roll som Nux.


Vad tycker du, är "Mad Max: Fury Road" värd att vinna en Oscar för Bästa Film?
| 13 oktober 2015 22:00 |