Spel

Skribent

Anders Eklöf

15 februari 2023 | 14:00

Vilket elevhem är mest populärt i "Hogwarts Legacy"?

Statistik från spelare visar vilket elevhem de flesta spelarna drömmer om i "Hogwarts Legacy". Kan du gissa vilket?
I fredags släpptes det efterlängtade spelet "Hogwarts Legacy", som låter dig bli en elev på skolan för häxkonster och trolldom från böckerna och filmerna om Harry Potter under slutet av 1800-talet.
 
Tidigt i spelet får du den magiska sorteringshatten på huvudet, som låter dig välja vilket av de fyra elevhemmen Gryffindor, Hufflepuff, Ravenclaw och Slytherin du ska hamna i. Valet påverkar vilka kläder du får bära, hur vissa karaktärer interagerar med dig och vilket samlingsrum du har tillgång till.
 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Men vilket elevhem är populärast bland spelarna? Precis som i många andra spel kan du få trophies och achievements i "Hogwarts Legacy" för olika saker du slutför. En får du genom att hitta ett rum som kallas Map Chamber som medlem i ett av elevhemmen, vilket innebär att du måste klara spelet fyra gånger för att klara spelet till 100 procent.
 
Enligt statistik från sajterna PSNProfiles och TrueAchievements visar det sig att Slytherin är det allra mest populära valet av elevhem bland spelarna, enligt hur många som klarat uppdraget.
 
På Playstation 5 hittade 17,94 procent av spelarna Map Chamber som Slytherin, medan Ravenclaw ligger tvåa på 17,28 procent. Gryffindor ligger trea, med 15,99 procent.
 
Varför är Slytherin det populäraste elevhemmet? Bra fråga, men en tanke är att många är trötta på att böckerna och filmerna handlar väldigt mycket om Gryffindor, då Harry Potter är medlem i elevhemmet. 
 
En annan är att mer eller mindre alla skurkar i serien kommer från Slytherin, vilka ofta är väldigt populära, samtidigt som många spelare kanske själva vill spela skurk.
 
Vilket elevhem valde du i "Hogwarts Legacy"?
| 15 februari 2023 14:00 |