Spel

Skribent

Anders Eklöf

18 september 2023 | 20:40

Vilken lögn! Pinocchio-spelet "Lies of P" släpps ett dygn tidigare

Utvecklarna verkar lika lögnaktiga som den berömda dockan från berättelserna.
Den 19 september skulle egentligen det "Bloodborne"-inspirerade spelet "Lies of P" släppas, som är löst baserat på på boken "The Adventures of Pinocchio" av Carlo Collodi.
 
Pinocchio har ju en tendens att ljuga, vilket även utvecklarna verkar ha. Spelet är nämligen redan ute på Steam och Xbox, hela 24 timmar innan det var tänkt att släppas.
 
 
Gänget på Playstation verkar dock inte ha koll på läget, då deras huvudkonto på X skriver att spelet släpps imorgon, medan Playstation UK menar att spelet är "ute NU till PS5 och PS4".
 
"Lies of P" är ett utmanande actionspel som i en mörk tolkning av förlagan låter dig utforska den gotiska staden Krat som den lögnaktiga dockan (lik Timothée Chalamet, eller?) i jakt på din skapare Geppetto.
 
Som vi skrev häromdagen har spelet fått relativt höga betyg av kritkerna, då det har ett samlat betyg på 81 av 100 på sajten Metacritic. Vissa kallar det ett "spännande och stämningsfullt actionspel" med "riktigt minnesvärda bossfajter", medan vissa verkar mindre nöjda.
 
Vår recension av "Lies of P" är på gång och dyker upp på sajten under veckan.
 
Ska du spela "Lies of P" redan idag?
 
| 18 september 2023 20:40 |