Serie

Skribent

Patrik Jonsson

17 mars 2016 | 18:00

Vilka tv-karaktärer skulle du vilja löste mordet på dig?

Jag vet att den är en ganska så bisarr frågeställning, men tänkte det skulle vara kul att leka lite med tanken. Vilken tv-detektiv skulle få lösa ditt mord?
Tänk er helt enkelt den hemska tanken att ni en vacker, eller en rätt sopig dag egentligen, skulle mista era liv under rätt misära omständigheter. Ni blev helt enkelt mördade, bragd om era små liv. De skyldiga kom i vanligt tv-seriemanér undan, åtminstone till en början, för här vill vi ju att fallet ska lösas så fort som möjligt, eller hur? Ställa den saten/satarna till svars illa kvickt! Vilken eller vilka tv-seriekaraktärer skulle ni då vilja kopplades till fallet för att lösa denna ack så vidriga händelse? Jag har funderat lite på det där, här följer därför några förslag från min sida.

Mulder & Scully ("The X-Files")
Om jag nu blev mördad vore det naturligtvis en dröm ifall detta, förmodligen tv-historiens härligaste, radarpar tog sig an fallet. I och med att jag dessutom härstammar från en annan planet skulle det ju passa alldeles ypperligt. Skämt åsido, man behöver ju inte vara ett oförklarigt fenomen för att dessa tu ska kopplas in, det räcker ju med att man dött under riktigt mystiska omständigheter. Det har jag. Så pass mystiskt att man misstänker både en galen tillika muterad vrålapa och en luden, mordisk träsk-Tarzan! Definitivt ett fall för Mulder & Scully, hoppas verkligen de kan, vågar och vill lösa mordet på mig.

Jane Marple (Miss Marple)
Okej, detta är en karaktär som figurerat minst lika mycket på film som i tv-serier, jag tycker dock ändå att hon kvalar in. Dessutom vill jag ju så gärna att mitt mord löses i en sådan där härligt klassisk stil. Jag menar det blir väl ändå inte mer klassiskt i mordsammanhang ifall man kallar in en skapelse av självaste Agatha Christie? Nej, precis. Här går alltså min fantasi främst ut på att det brutala mord som just utförts på stackars lilla mig ska bli en riktig sådan där whodunnit?! Dramatiken ska vara enorm och mycket påtaglig, det tycker jag ändå att jag förtjänar. Mordgåtan kring mig kommer således att vara en mycket snårig stig att bevandra, men i slutändan åker mördaren dit, dessutom med en smaskig tvist!

Frank Drebin ("Police Squad!")
Ifall man nu inte tar sin lemlästning på så vidare värst stort allvar så kan man väl skoja till det hela? Skratta döden lite i ansiktet så att säga, kalla in lite galghumor. Det gör man onekligen ifall man larmar det gamle klantarslet Frank Drebin! Utredningen kanske inte skulle bli så seriös, men Drebin brukade ju ändå (till slut) lösa sina fall. Varför inte ha lite roligt på vägen menar jag? Hur än absurt det låter skulle jag vila tryggt med tanken på att Drebin är kopplad till utredningen. Löspenisar, pruttkuddar och hala bananskal avskräcker mig inte. Just därför är även en sopa som Frank Drebin mycket välkommen att lösa mitt blodiga mord.

Rust Cohle & Marty Hart ("True Detective")
Kanske det inte vore helt fel ifall ens mord blev till en nutida klassiker? Då har man ju dött, eller åtminstone blivit utredd, med stil! Att bli ett uppslag, eller kanske rent av en inspirationskälla, för en tredje säsong av "True Detective" där de gamla originalutredarna Rust och Marty gör comeback vore onekligen en mäktig dröm. För att inte säga svårslaget. Jag skulle dessutom känna mig extra trygg ifall dessa tu kopplades in, jag skulle kunna vila lugnt och tryggt i min grav. Inte vända och vrida på mig så där speciellt mycket. Ring gärna upp Rust och Martin ifall jag en dag går och blir mördad!

Nu var detta endast fyra förslag från min sida, jag är bokstavligen proppfull med fler kandidater. Det finns tveklöst massor med tv-seriekaraktärer jag skulle vilja se lösa mitt mord, men nu jag vill ju inte sitta här och roffa åt mig alla. Jag vill mycket hellre att ni kommer med egna förslag.

Så, frågan lyder alltså; vilken eller vilka tv-seriekaraktärer skulle du vilja att löste mordet på just dig? Prata gärna av er här nedan!
| 17 mars 2016 18:00 |